İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın doktorları Filipinler’de yaraları sarıyor
Filipinlerde meydana gelen Haiyan Tayfunu'nun yaralarını sarmak için çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardımı Vakfı acil yardım ekibiyle birlikte Uluslararası Doktorlar Birliği’ne (AİD) bağlı acil servis hekimleri bölgede sağlık hizmetlerine başladı.
Filipinler 18.11.2013

10 binden fazla kişinin öldüğü, 10 milyondan fazla kişinin etkilendiği ve 2 milyon kişinin ise acil yardıma ihtiyaç duyduğu tahmin edilen Haiyan tayfunundan sonra bölgede şu anda salgın hastalık tehlikesi bulunuyor.

[videoGaleri-403]

Felaketin yaşandığı günden beri bölgede arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde bulunan İHH, halkın yaralarını sarmak için kardeş kuruluşu AID’ye bağlı iki acil servis hekimi de bölgeye gönderdi.

AID’nın 'Medikal Ekibi' hepatit A aşısı, vitamin grubu ilaçları, acil müdahale malzemeleri başta olmak üzere oluşturdukları tıbbı yardımları afetzedelere ulaştırıyor.

“Ciddi ilaç sıkıntısı var”

Tacloban’daki sağlık koşullarıyla ilgili bilgi veren Doktor Murat Kadir Topçu, bölgede şuanda salgın hastalık tehlikesi olduğunu belirterek, “Ulaşım sorunu nedeniyle hastalar hastanelere ulaştırılamıyor. Ciddi ilaç sıkıntısı var” dedi.

Bir günlük açılan polikliniklerde hasta muayenesi yaptıklarını kaydeden Topçu, “Burada 150, mahallelerde de 500 kişiye hepatit A aşısı yaptık. Yaralanma sonucu yara endeksi var. Enfekte yara ve dikiş atılması gereken hasta çok” diye konuştu.

 

Aşevi açılacak

Bölgedeki en önemli sıkıntıların başında sıcak yemek ve su sıkıntısı olduğunu ifade eden İHH acil yardım görevlisi Cemil Başer de, “Aşevi açmayı planlıyoruz. Erzak hazır ama yer ve diğer malzemeleri kriz merkezi hazırlayacak. Ormoc ve Cebu’da da araştırma yapıyoruz” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024