İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kurban'da 99 ülke ve bölgedeyiz
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 99 ülke ve bölgede geçekleştirecek.
19.08.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 99 ülke ve bölgede geçekleştirecek.

23 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 3700 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

İHH, bir kurban bedelinin  3700 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında toplam 55 bin civarında kurban kesmeyi planlıyor.

Kurban bağışları, bayramın 2'nci günü (25 Eylül Cuma) saat 23.59'a kadar yapılabilecektir.

Kurbanınızı nasıl bağışlayabilirsiniz?

Posta çeki yoluyla bağış yapabilirsiniz. Hesap No: 1605451

Vakıf merkezine gelerek elden bağış yapabilirsiniz.

İHH İnsani Yardım Vakfı’na 0212 631 2121’den ulaşarak bilgi alabilir, bağışlarınızı yapabilirsiniz.

Kurbanlıklar nasıl kesiliyor?

-Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.
-Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.
-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.
-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir.

Neler yapılacak?

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2015 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 99 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak.

 

99 ülke ve bölgede kurban organizasyonu

İHH, Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak. İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edeceği ülke ve bölgeler:

 

ORTADOĞU:

Filistin, Irak, Kuzey Irak, KKTC, Lübnan (Lübnan-Filistinli mülteciler-Suriyeli mülteciler), Suriye, Ürdün, Yemen

 

AFRİKA:

Burkina Faso, Cibuti, Çad (Çad-Nijeryalı mülteciler -Orta Afrikalı mülteciler), Etiyopya, Fildişi Sahilleri, G. Afrika, Gambiya, Gana, Gine, Kamerun (Kamerun-Orta Afrikalı mülteciler), Kenya, Komor Adaları, Liberya, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan (Darfur-Kesele-Hartum), Tanzanya, Tunus, Uganda, Zimbabve

 

ORTA ASYA ve KAFKASYA:

Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Azerbaycan, Çeçenistan, Gürcistan, Kabardey Balkar, Karaçay Çerkes, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Osetya, Özbekistan, Rusya-Astrahan, Tacikistan, Ukrayna,

 

BALKANLAR:

Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan (Preşova-Sancak)

 

ASYA:

Bangladeş (Bangladeş-Arakanlı mülteciler), Doğu Türkistan, Endonezya, Filipinler (Moro), Hindistan (Hindistan-Assam-Kerala-Cammu Keşmir), Kamboçya, Myanmar (Arakan), Nepal, Pakistan (Pakistan-AzadKeşmir), Sri Lanka, Tayland (Patani), Vietnam,

 

AMERİKA:

Bolivya, Brezilya, Guyana, Haiti, Küba, Peru, Venezuela

 

OKYANUSYA:

Fiji, Vanuatu

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024