İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mültecilere 1 metrekarelik yer bulamadık
Bodrum’da kıyıya vuran Suriyeli çocuğun ölümü ile mültecilerin Avrupa’ya geçişişi sırasında meydana gelen can kayıpları Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi.
Suriye, Türkiye, Yunanistan 04.09.2015

Bodrum’da kıyıya vuran Suriyeli çocuğun ölümü ile mültecilerin Avrupa’ya geçişişi sırasında meydana gelen can kayıpları Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi.

Türkiye'den Yunanistan'a gitmeye çalışırken iki botun alabora olması sonucu ölen ve Bodrum kıyılarına vuran Suriyeli çocuk mültecilerin dramına dikkat çekmek için, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Galatasaray Meydanı'nda bir eylem düzenledi.

Saat 19.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen İHH ve Mülteci Hakları Derneği'ne üye yüzlerce kişi, Bodrum'da hayatını kaybeden Suriyeli küçük mülteciler için eylem düzenledi. Grup, pankart açarak ve slogan atarak mültecilerin dramına dikkat çekti. Grubun ellerindeki pankartlarda yer alan "Uyanın, İnsanlık Öldü", "İnsanlık Kıyıya Vurdu" yazılar dikkat çekti.

Daha çok petrol için insanlar ölüyor

Üzerinde Bodrum’da kıyıya vuran Suriyeli çocuğun resmedildiği ve ‘İnsanlık ölüyor, dünyayı uyanmaya davet ediyoruz’ yazılı pankart açan eylemciler, ‘Dünya uyuma mülteciye sahip çık’, ‘İstanbul uyuma kardeşine sahip çık’, ‘Mülteciler Allah’ın emanetidir’ ve ‘Mülteci kardeşim yalnız değilsin’ şeklinde slogan atan grup, daha sonra basın açıklaması düzenledi. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği adına ilk açıklamayı derneğin başkanı Uğur Yıldırım yaptı.

"Biz susarken milyonlarca insanın evi, toprakları işgal ediliyor” diyen Yıldırım, konuşmasını “Mülteci doğuran coğrafyalarda uygarlık dediğimiz vahşi yaratığın sömürgeleri devam ediyor. Daha çok para, daha çok petrol, daha çok toprak için daha çok insan ölüyor artık. Kıyılarımıza insan bedenleri vurmaya başladığı halde, hâlâ bu gidişe bir dur demeyecek miyiz Dünyada bugüne dek görülmeyen şekilde 55 milyondan fazla mülteci var. Her biri, Akdeniz'de görebileceğimiz yeni bir katliamın potansiyel mağduru. Her biri, Avrupa'nın gözü doymaz kan emiciliğinin yaşanmaz kıldığı coğrafyaların insanları. Her biri, ölüm kokan topraklarını yaşayabilmek umuduyla terk eden kardeşlerimiz. Her biri, çocuğunu yaşatabilmek için onu ölüme sürüklemek zorunda kalan denizlerimizin yeni hayaletleri. Bu çocukların ahı, Avrupa'nın sahtekarlığını kahretmeyecek mi sanıyorsunuz?" sözleriyle bitirdi.

Kıyıya vuran Suriyeliler için dayanışma vakti

İHH adına açıklama yapan İHH Başkan Yardımcısı Yavuz Dede ise, "Bodrum'da sahile vuran Suriyeli bir bebek, mülteci sorununu bütün çıplaklığı ile bir kez daha gözler önüne sermiştir. Zaman; savaştan, ölümden, insan hakları ihlallerinden kaçan mülteciler ile dayanışma zamanıdır. Bütün devletlerin, bütün toplumların, bütün bireylerin göçün suç olmadığını anlaması, mülteciliğin zorunluluk olduğunu anlaması gerekir" diye konuştu.

Basın açıklamalarının ardından vatandaşlar, Bodrum’da kıyıya vuran Suriyeli küçük çocuğun ölümüne dikkat çekmek için küçük daireler çizdi. Çizilen dairelere eyleme eşlik eden çocuklar geçerek yaşanan ölümlere tepki gösterdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023