İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
81 ülkenin mazlumlarıyla kucaklaştık
Ramazan yardımları için dünyanın dört bir yanını dolaşan İHH ekipleri yurda döndü.
08.08.2013

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yola çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri çalışmalarını tamamladı.

Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarını dünyanın farklı coğrafyalarına ulaştıran İHH bu yıl Ramazan bereketini Türkiye ile birlikte toplam 81 ülke ve bölgede 1 milyon insanla paylaştı.

İHH yetkilerinin yanı sıra yardım gönüllüleri, doktorlar, psikologlar, gazeteci ve yazarlardan oluşan ekipler tespit edilen bölgelerde ihtiyaca göre kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekat-sadaka bağışı ve sağlık yardımı gibi bir dizi yardım faaliyeti gerçekleştirdi.

Hayata geçirilen projeler arasında kriz ve doğal afet bölgelerinde, acil yardım çalışmaları, günlük sıcak yemek dağıtımı, gezici aşevi, yetim çocuklara yönelik yardımlar; kronik açlık ve yoksullukla mücadele eden bölgelerde ise gıda, bayramlık kıyafet ve ev eşyası yardımlarının yanı sıra kalıcı projeler kapsamında çadır kent, yetimhane, cami, okul ve konut açılışı ile iş-meslek edindirmeye yönelik çalışmalar yer aldı.
 

Türkiye’de 69 il ve ilçe merkezine yardım ulaştırdık
Türkiye’deki yardım faaliyetleri ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere 69 il ve ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Hazırlanan gıda kumanyaları tespit edilen 25 bin muhtaç aileye ulaştırıldı. Ayrıca vakfımızın yetim çalışmaları kapsamında 41 farklı ilde yetimlere 6 bin 600’er adet çocuk kumanyası ve kırtasiye paketi dağıtımı yapıldı.

Yardım dağıtımlarının yanı sıra iftar sofralarında da ihtiyaç sahipleriyle buluşan İHH, Gezici İftar Tırı ile Ramazan ayı boyunca 25 ili dolaştı. 25 günde toplam 45.000 kişiye iftar yemeği veren gezici iftar tırı Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Van, Muş, Bingöl, Erzincan, Çorum, Ankara, Bartın, Bolu, İnegöl, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Kütahya, Afyon, Isparta, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Sivas’ta da şehir merkezlerinde iftar sofraları kurdu.
 

Bu yıl ziyaret edilen ülke ve bölgeler
İHH ekiplerinin Ramazan kampanyası kapsamında yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere ziyaret ettiği ülke ve bölgeler: Burkina Faso, Cibuti, Çad, Etiyopya, Güney Afrika, Gana, Nijerya, Kamerun, Kenya, Sierra Leone, Somali, Malavi, Tanzanya, Uganda, Moritanya, Ruanda, Burundi, Gambiya, Sudan (Kesele, Darfur, Hartum), Mali, Senegal, Fildişi Sahilleri, Nijer, Zimbabve, Filistin, Irak, Kuzey Irak, Lübnan, Suriye, Ürdün, Yemen, Mısır, Tunus, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Sancak, Küba, Haiti, Brezilya, Ekvador, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Afganistan, Acara, Ahıska, Azerbaycan, Abhazya, Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Gürcistan, Kabardey Balkar, Karaçay Çerkes, Adıgey, Osetya, Kırım, Moldova, Pakistan, Azat Keşmir, Bangladeş, Patani, Filipinler, Sri Lanka, Nepal, Hindistan, Jammu Keşmir, Açe, Vietnam, Myanmar, Kamboçya, Doğu Türkistan.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024