İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopyalı yetimlerimizle kardeşliği paylaştık
2013 Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Etiyopya'yı ziyaret eden ekibimiz Türkiye'ye döndü.
Afrika 09.05.2013

25 Nisan'da İstanbul'dan yola çıkan İHH ekibi 5 gün boyunca Etiyopya'nın farklı bölgelerinde yetimlere yönelik projeler gerçekleştirdi.

Ralli sürücüsü ve TV Programcısı Burcu Çetinkaya, Avukat Özlem Akgüç, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez, İHH İletişim Danışmanı Ümit Sönmez ve yetim birimi çalışanlarından Emine Cihangir'in yer aldığı ekip ilk olarak İHH’nın bölgedeki kardeş kuruluşu CDA (Charity Development Association) ofisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İkinci gün Etiyopya’nın farklı bölgelerinden gelen yetim çocuklarla birlikte sabahın erken saatlerinde Awash Ulusal Parkı’nı dolaşan İHH ekibi, parktaki hayvanların doğal yaşam alanlarını, parktaki müzeyi ve şelaleyi gezdi. Aynı gün ayrıca bölgedeki en büyük ve ülkenin en eski şeker fabrikasını ziyaret eden ekibimiz ve yetim çocuklar burada şekerin nasıl üretildiğini gözlemledi.

Ertesi gün Abomsa bölgesinde gün boyunca farklı spor etkinlikleri, bilgi yarışmaları vb. etkinliklerle yetenek ve tecrübelerini sergileyen Etiyopyalı yetim çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi.

Mahalli yetkililerin de katıldıkları etkinliklerde özellikle bölgede kadın ve çocuk haklarıyla ilgili çalışmalar yapan kurum yetkilileri misafirperverliklerini göstererek ekibimizi yalnız bırakmadı. Kurum yöneticileriyle bir akşam yemeğinde bir araya gelen İHH ekibi gerçekleştirilecek projeler hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

Son olarak yetim çocukları evlerinde ziyaret eden ekibimiz Etiyopya’nın farklı köylerinde yaşayan ailelerin yaşam koşullarını yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Program kapsamında ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler de takdim edildi.

İHH Etiyopya’da Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarıyla sponsor aile sistemi kapsamında 1292 yetim çocuğu düzenli olarak destekliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024