İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Somalili yetimler ile okyanus sahilindeydik
Somali Anadolu Eğitim Merkezi’nde kalan yetimlerimizle El Cezire bölgesinde bulunan okyanus sahilinde eğlenceli bir gün geçirdik.
Afrika, Somali 24.09.2013

Somalili yetimlerin hem ümmet hem de kendi ülkeleri için faydalı bireyler olması için çaba harcayan vakfımız, yetim çocukları eğlendirmek için de bir dizi faaliyet gerçekleştiriyor.

Önce okyanus sahiline götürülen çocuklar, çeşitli oyunlar oynadıktan sonra, yorgunluklarını atmak için kendilerini okyanus sularına bıraktılar. ‘Anadolu’ ve ‘Reşad’ adlı iki takım kuran yetimlerin maçında ise kazanan takıma çeşitli hediyeler verildi. Yetim çocuklarımız daha sonra da adak kurbanı ile karınlarını doyurdular.

 

Somali’nin en büyük yetimhanesi “Anadolu Eğitim Merkezi”

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Somali’nin başkenti Mogadişu’da inşa edilen Anadolu Eğitim Merkezi ülkenin en büyük yetim barınma merkezi konumunda bulunuyor.

Merkezin içerisinde; okul binası, idari bilimler binası, Kur’an kursu, yatakhane binası, spor salonu, cami, sağlık binası ve yemekhane bulunuyor. 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş olan yetimhane, 400 öğrencinin yatılı olarak kalmasına imkan tanıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025