İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali'de acil su kuyularına ihtiyaç var
Altı yıl aradan sonra Somali tekrar kuraklığa bağlı yeni bir krizinin pençesinde.
Somali 10.04.2017

12 milyon nüfuslu ülkede 6 milyon insanın hayatını riske eden büyük bir kriz yaşanıyor. 2011 yılında yaşanan ölümcül kuraklık sonrasında 250 bin insan hayatını kaybetmiş, Kenya ve Etiyopya gibi ülkelere kitlesel göçler yaşanmıştı. Somali'de şiddetli kuraklığın etkileri gözlenirken bölgede tekrar göçler yaşanmaya başladı. 363 bin çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle acil olarak bakıma ihtiyacı bulunmaktadır. Bunlar arasında kritik seviyedeki 71 bin çocuğu hayata döndürmek için çok acil yardım gerekmektedir. 

Şimdi sizlerin desteğiyle Somali’de hastalık ve ölümlerin önüne geçebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. İnşa edilen derin su kuyuları 10 bin kişinin hayata tutunmasına vesile oluyor.

578056777409.jpg

Somali’de derin su kuyuları nasıl inşa ediliyor?

İhtiyaca göre yer tespiti sonrasında ise zemin etüdü yapılır. Ardından 150-200 metrelik artezyen sondaj çalışması tamamlanır. Çakıllama ve kuyu temizliği yapıldıktan sonra çıkan su analiz edilir. Sağlıklı ve temiz su testi olumlu sonuçlanırsa kuyu boruları yerleştirilir ve pompa kuyuya indirilir.

Çıkan suyu saklamak ve aktarmak için 9 metre yükseklikte 40 tonluk beton depo inşa edilir. Enerjiyi sağlamak için sayıları 50’yi bulan güneş panelleri yerleştirilir ve jeneratör odası hazırlanır.

Ancak çalışmalar bununla bitmez. Tarım arazilerini sulamak için su hattı yapılır. Aynı anda onlarca kişinin faydalanabilmesi için çok sayıda çeşme hizmete açılır. Bunlarla birlikte deve, sığır ve küçük baş hayvanlar için 3 farklı boyda 3 ayrı yalak inşa edilir.

Artık derin su kuyusu hazırdır. Bu şekilde inşa edilen su kuyusu kuraklıktan etkilenen 10 bin kişiye hizmet verebilecek durumdadır.

Kalıcı bir çözüm olma özelliği taşıyan bu su kuyuları, hayırseverlerin desteği ile 154 bin dolara inşa edilebilmektedir. Siz de bu çalışmaya katkı sağlayabilir, susuzluğa bağlı ölümlerin yaşandığı bölgeye bir damla su olabilirsiniz.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024