İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Irak’taki 70 Bin Sığınmacıya Kış Yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf Kurumu’nun başlattığı kampanya kapsamında Duhok, Erbil, Kerkük ve Süleymaniye’de 70 binin üzerindeki sığınmacıya insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
Irak, Ortadoğu 15.02.2016

Yaşanan çatışmalar sonucu Irak’ın birçok bölgesinden gelen sığınmacı konumundaki halka insani yardımlar düzenli olarak sürdürülüyor.

Bölgeye giden İHH ekipleri son olarak Irak’ın Duhok, Erbil, Kerkük, Süleymaniye ve Bağdat’ta ihtiyaç sahibi 70 bin Kürt, Türkmen ve Arap sığınmacıya gıda kolisi, giysi, battaniye, mazot ve soba dağıtımı gerçekleştirdi.

İHH ve Katar Raf Kurumu’nun işbirliğiyle Irak’ta hazırlanan yardımlar, kamplarda ve şehirlerde yaşayan sığınmacılara ulaştırıldı.  

İHH ekipleri yardım faaliyetleri için gittiği Irak’taki sığınmacı kamplarında gözlemlerde bulundu. Dahok’ta Kerkük çevresinden, Musul, Telafer, Tuzhurmatu,Tazehurmatu’dan gelen insanların kaldığı Kaberto Kampı’nda yaklaşık 29 bin aile yaşıyor. Bölgede bulunan Afad’ın desteklediği daha çok Türkmenlerin bulunduğu Yahyavi kampında ise 460 aile, Leylan Kampı’nda 2000 aile,  Ömer Hattab Kampı’nda 400 aile kalıyor. 
 
 
Süleymaniye çevresine kurulan Arbet, Kelar, Tazedi, Aliyeva ve Vend kamplarında Selahattin, Anbar ile Diyala’dan gelen yaklaşık 6 bin aile bulunuyor.
 
Yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kalan Irak’lı Türkmen, Kürt ve Arap aileler yoğun olarak Dahok, Kerkük, Erbil ve Süleymaniye’ye gelerek buradaki kamplarda yaşamaya çalışıyor. Kamplardaki başlıca sıkıntı ise temiz su temini, gıda, çeşitli sağlık sorunları ve eğitim.  Bölge yönetimlerinin elinde bulunan kamplara yardımlar genellikle nadir de olsa sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yapılıyor.
 
Her geçen gün durumun zorlaştığı Irak’ta sığınmacı sayısı giderek artıyor. Kış şartlarında koşulların daha da kötü duruma geldiği kamplarda ve sığınmacıların yaşadığı yerlerde İHH’nın yardımları devam edecek.
 
İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024