İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kadınlardan Oluşan Gemi Gazze İçin Yola Çıkıyor
Özgürlük Filosu Koalisyonu (FreedomFlotillaCoalition-FFC), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Messina ve Plarmo’da (Sicilya, İtalya) yaptıkları toplantıda sadece kadınlardan oluşan bir geminin (WomenBoatTo Gaza-WBG) Gazze için yola çıkacağını duyurdu.
Filistin-Gazze 07.04.2016

Özgürlük Filosu Koalisyonu (FreedomFlotillaCoalition-FFC), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Messina ve Plarmo’da (Sicilya, İtalya)  yaptıkları toplantıda sadece kadınlardan oluşan bir geminin (WomenBoatTo Gaza-WBG) Gazze için yola çıkacağını duyurdu.

Organizasyon, Dünya Kadınlar Günü için uluslararası savaş karşıtı bir hareketin parçası olarak ortaya çıktı. Kadınlar, bu organizasyonla Gazze ve Filistin’deki kadınların Gazze’deki yasadışı ambargoya karşı mücadelelerine dikkat çekmek istiyor.

Çoğu 20 yaşın altında olan 1.5 milyondan fazla insan İsrail işgali altındaki Gazze’de var olmak için mücadele veriyor. İsrail, birçok suç ortağı hükümet ile birlikte uluslararası hukuka karşı gelmeye devam ediyor. Araştırmalara göre Gazze tahmini olarak 2020 yılında yaşanmaz bir yer olacak. Bu insanlığa karşı işlenmiş inkar edilemez bir suçtur.

Kadınlardan oluşan Gazze Gemisi İsrail’in uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla yola çıkacak. Kadınlar 2016’da yasadışı İsrail kuşatmasını kırmak için Gazze’ye yelken açacak.

Kadınlardan oluşan gemi Gazze için bir umut ve dayanışma mesajıdır

Kadınlardan oluşan Gazze Gemisi bir Özgürlük Filosu Koalisyonu girişimidir. Kadınların gemisini denize indirmesiyle, dünyanın her yerinden kadınlar Gazze’de ve Batı Şeria’da Filistinlilerin mücadelesinde merkezde bulunan kadınların katılımına ve yenilmez ruhuna dikkat çekmeyi amaçlamaktadır.

Gazze son yıllarda İsrail ablukası altındadır. İsrail, kuşatma altındaki nüfusa sayısız saldırı düzenlemiş, onların hayatlarını kâbusa ve daimi bir zorluğa çevirmiştir. Fiziksel savaş Gazze’nin sadece ekonomisini, pazarlamasını ve toprağını işgal etmemiş ayrıca evlerine, ailelerine, okullarına, ulusal kütüphanelerine ve müzelerine talan ve tecavüz etmiş, medeniyetlerini, mirasını, kültürünü, anılarını ve ümitlerini ortadan kaldırmıştır.

Özgürlük Filosu Koalisyonu,yaptıkları organizasyonlarla dünyanın dikkatini onların mücadelelerine ve diremişlerine çekmeye çalışıyor.

Kadınlardan oluşan Gazze Gemisi sadece İsrail ambargosuna meydan okumayı değil ayrıca Filistinlilere bir umut mesajı vermek ve dayanışma göstermeyi amaçlamaktadır. Kadınların, erkeklerin, sivil toplum kuruluşları ve grupların, kadın topluluklarının ve dünya çapındaki kurumların desteği ile ilgili organizasyon gerçekleştiriliyor.

Özgürlük Filosu Koalisyonu, birçok ülkenin sivil toplum grupları ve girişimcilerinden oluşmaktadır. Yasadışı ve insanlık dışı İsrail’in Gazze ablukasına yıllardır meydan okumakta ve abluka şartsız bir şekilde kaldırılana ve Filistin halkı her yerde haklarını geri alana kadar mücadelelerini devam ettirmektelerdir.

Daha fazla bilgi için, lütfen organizasyonunweb sitesini ziyaret ediniz.

https://wbg.freedomflotilla.org/

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022