İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İnsanlık Akabe’de kaldı Hüsnü Mübarek suça ortak oldu
Filistin’e giden insanlık konvoyu Mısır’ın engellemesi sebebiyle 3 gündür Ürdün’ün Akabe şehrinde bekleyişini sürdürüyor. Yol güzergahı olan ülkelerde büyük bir ilgiyle karşılanan konvoyun Mısır taraf
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 26.12.2009

Gazze’ye gitmek için 6 Aralık tarihinde Londra’dan yola çıkan İnsanlık ve Barış Konvoyu, Mısır’ın engellemesi sebebiyle 3 gündür Ürdün’ün liman şehri Akabe’de bekliyor. Mısır hükümeti, konvoy ekibini Mısır’a getirecek gemiye izin vermedi. 

Toplam 500 kişiden oluşan konvoyda 200 Türkiye vatandaşı bulunuyor. Diğerleri ise Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkeleri vatandaşları. Konvoy ekibinin kaldığı yer adeta bir mülteci kampını arındırıyor.

Ekibin bir kısmı dışarıda kurulan tek kişilik çadırlarda kalırken diğer bir kısmı da uyku tulumlarında soğuk geceyi geçiriyor. Konvoy ekibindeki Türkler, dün gece de marşlar söylediler, halaylar çektiler. Etkinliğe İngiliz Parlamenter George Galloway ve diğer yabancı aktivistler de katıldı.

Ürdünlü kadınlar evde pişirdikleri yemekleri ekibe ikram ediyor. Duyarlı sivil toplum kuruluşları da ekibin yemek, içecek ve ulaşım gibi diğer ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı oluyor. 

Ekiptekiler Mısır’dan gelecek izin haberini bekliyorlar. Biran önce Mısır üzerinden Gazze’ye girmenin heyecanını yaşıyorlar. Konvoy ekibinden hiç kimse ülkesine geri dönmeyi düşünmüyor. Türkiye, İngiltere ve Amerika vatandaşları, ülke hükümetlerinin desteğini bekliyorlar. Mısır’ın izin vermesi için devreye girmesini istiyorlar. 

Yol güzergahı olan İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Suriye ve Ürdün’de büyük bir ilgiyle karşılanan konvoyun Mısır tarafından engellenmesi, Tüm İslam dünyasında tepkilere yol açıyor. 

Konvoyun Türkiye organizatörü İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım bu sabah ekiptekilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Mısır İsrail’in yanında yer alarak suça ortak oluyor” dedi.

 Yıldırım, “Akabe dar geçit demek. Ama biz bu dar geçidi geçeceğiz. Şimdi bütün dünya bu konvoyu konuşuyor. İnşallah bu konvoy Gazze’nin özgürlük bayrağı olacaktır” dedi. 

Konvoyu engelleyen Mısır’ı İsrail’in yanında olmakla eleştiren Yıldırım, “Mısır, Dış İşleri Bakanlığımıza verdiği notada ‘bur siyasi konvoydur, içerisinde özgürlük kelimesi geçiyor. Bu konvoyun Mısır’a ve Gazze’ye geçişine izin vermeyiz’ diyor. Bütün dünya şimdiye kadar sadece İsrail’in suçlu olduğunu biliyordu. Şimdi Mısır’ın da suça ortak olduğunu gösterdi. Mısır, bize ambargo uygulayarak İsrail’in güdümünde bir ülke olduğunu gösterdi. Biz Mısır’a sessiz kalmayacağız. Gerekirse Mısır büyükelçiliğini ve konsolosluğunu günlerce kuşatacağız” diye konuştu. 

İsrail’in Mısır’ın tavrından cesaret aldığına dikkat çeken Bülent Yıldırım, “Yardım konvoyumuzun İsrail üzerinden Gazze’ye girmesini teklif ediyorlar. Yani Gazze’yi İsrail’e satmışlar” şeklinde konuştu. 


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024