İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yemenli hastalar destek bekliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından geçtiğimiz yılın son aylarında açılan Hanik Sağlık Merkezi, sağlık hizmetlerine devam edebilmek için hayırseverlerin desteklerini bekliyor.
Yemen 01.10.2018

17 milyon insanın yardıma muhtaç olduğu, bunun 4,8 milyonunun açlık sınırında yaşam sürdüğü Yemen’de insani kriz her geçen gün artıyor. Özellikle sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği Yemen’de insanlar, dışarıdan gelen yardımlarla ayakta durabiliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ise Yemen yardımları hız kesmeden sürüyor. Yaşanan her yeni krizde İHH, Yemen’deki faaliyetlerini artırarak mazlumları yalnız bırakmıyor. İHH’nın hayırseverlerin destekleriyle 2017’nin sonlarında Başkent Sana’nın Hanik Bölgesi’nde kurduğu sağlık merkezi ise hizmetlerine devam edebilmek için bağış bekliyor.

ic1.jpg

Senede 10 bini aşkın hastaya muayene ve teşhis hizmeti verebilen sağlık merkezi, kamu kuruluşlarının hizmetlerinden mahrum kalan Hanik Çadır Kenti’ndeki göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Sağlık merkezinin inşasından önce Hanikliler, kendilerine en yakın mesafede bulunan sağlık kuruluşuna gitmek için 120 kilometre yolu kat etmek zorunda kalıyorlardı. Sağlık merkezinin amaçları arasında ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı iç göçe zorlanıp sağlık hizmetleri gibi pek çok hizmetten mahrum kalan Hanik’te yaşayan sivil halka ilaç desteği vermek de bulunuyor.

detay1.jpg

Yemen’de son durum

Yemen, her 3 vatandaşından ikisinin günlük yemeğinin nereden geleceğini bilmeden yaşadığı, 16 milyon insanın sağlıklı suya ulaşamadığı 6,2 milyon insanın ciddi oran da su krizi yaşadığı bir ülke durumuna düştü. Özellikle 16,4 milyon insan sağlık hizmetlerinden yoksun olarak hayat sürmekte. 2,9 milyon insan ise kötü beslenmeden kaynaklı ciddi sorunlarla karşı karşıya. 1,1 milyon insan da kolera hastalığı ile baş etmek zorunda. 4,1 milyon öğrencinin okula ulaşma imkanı bulunmazken 2,8 milyon öğrenci ise eğitimden tamamen kopmamak için acil eğitim yardımına ihtiyaç duyuyor. Son olarak 2,6 milyon insanın barınma malzemesine ihtiyacı bulunurken 4,9 milyon kişi de himaye ve yardıma muhtaç olarak savaştan zarar görmüş bölgelerde hayatını idame ettirmekte.

ic2.jpg

Destekte bulunmak için

Sağlık merkezinin hizmetlerine devam edebilmesi için hayırseverlerin desteklerine ihtiyaç duyuluyor. Bağış yaparak Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, YEMEN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına YEMEN açıklaması ile yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024