İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yeni Zelanda’daki katliam mağdurlarına ziyaret
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yeni Zelanda’da cami saldırıları sonrası yaralı insanların durumlarını ve süreci yakından takip etmek için saldırıda yaralananları ve mağdur aileleri ziyaret etti.
Türkiye 29.03.2019

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde bulunan El Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019 tarihinde yapılan saldırılarda 50 kişi şehit olurken 50 kişi de yaralandı. Saldırıda, kadın, erkek, yaşlı, çocuk ayrımı gözetmeksizin camide bulunan tüm Müslümanlar hedef alınarak katledildi.

yeni-zelanda-2.jpg

Saldırı sonrasında teröristin sadece bölgede yaşayan Müslüman göçmenlere değil, tüm Müslümanlara karşı büyük bir kin ve nefret taşıdığı ortaya çıktı. Saldırı sonrasında Yeni Zelanda hükümeti ve halkının saldırı ve saldırgana karşı tutumu, şehit olan ve yaralanan Müslümanlara karşı ilgi ve destekleri farklı inanç ve anlayışlara karşı gösterdiği tavrı takdir edilecek görüntüler ortaya çıkardı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yeni Zelanda’daki cami saldırıları sonrası süreci  ve yaralı insanların genel durumlarını yakından takip etmek için bölgeye gitti. Hagley Park’ta kılınan tarihi Cuma namazına katılım sağladık. Şehit olanların ailelerini ve yakınlarını ziyaret ettik. Aynı zamanda hastanelerde yatan yaralıları ziyaret ederek Türkiye halkının desteklerini ve selamlarını ilettik.

yeni-zelanda-1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023