İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim Dayanışma Günleri'ne Sierra Leone'de başladık
36 ülkede yapacağımız Yetim Dayanışma Günleri'ne Sierra Leone'den başladık. İHH İnsani Yardım Vakfı, 36 ülke ve bölgede gerçekleştireceği ‘Yetim Dayanışma Günleri’ programına ilk olarak Sierra Leone’d
Afrika, SierraLeone 16.03.2012

Sierra Leone, dünya elmas rezervinin yaklaşık yüzde 60’ını bünyesinde bulundurmasına rağmen Afrika’nın en yoksul ülkelerinden birisi. Emperyalist ülkelerin arka bahçesi konumuna gelen Sierra Leone’de nüfusun yüzde 70’inden fazlasını Müslümanlar oluşturuyor. Müslümanlar hem emperyalist ülkelerin zengin yer altı madenlerini sömürmesi ile hem de misyoner faaliyetleri ile mücadele etmek zorundalar.    

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında Sierra Leone’de başlattığı çalışmalarını tamamladı. Toprağın altı zenginlik üstü ise fakirlikten kırılan Sierra Leone’de bakımları İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile sponsor aileler tarafından üstlenilen yetimleri ziyaret eden İHH ekipleri 300 yetimi sağlık taramasından geçirdi.

 

Yetimler, bölgede büyük sıkıntılara sebep olan sıtma, çiçek, suçiçeği, kızamık, astım, verem, zatürre ve sarıhumma gibi hastalıklara karşı genel sağlık taramasından geçirildiler.

Ayrıca bölgede bulunan yetim ailelerini kalkındırma projeleri kapsamında ailelere hayvan dağıtımı yapıldı. Hayvancılığın çok yaygın olduğu bu ülkede aileler verilen hayvanlar ile kendilerine yeni bir hayat kurabilecekler.

Sierra Leone’de yetim ailelerin kalkındırılması için gerçekleştirilen diğer bir proje ise ‘Mikro Kredi Projesi’. Bu proje kapsamında 15 yetim ailesine ucuz mal ticaretine başlayabilmeleri için nakit desteğinde bulunuldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024