İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler Diyarbakır’a misafir oldu
Savaşların, işgallerin, doğal afet ve fakirliğin yetim bıraktığı çocuklar için İstanbul, Konya ve Kayseri’den sonra Diyarbakır’da bir program düzenlendi.
Türkiye 27.10.2009

Diyarbakır Ziya Gökalp Kapalı Spor salonunda saat 19. 00 ‘başlayan programa yoğun ilgi gösterildi. Programa Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek ve Diyarbakır’daki STK’ların temsilcileri de katıldı. Program Pakistanlı Hamza Şevket’in Kur’an tilavetiyle başladı. 

 

Dana sonra İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı konuşmada dünyada 143 milyon yetim çocuğun olduğuna dikkat çekerek, Irak’ta yaşanan savaş ve yıkım nedeniyle de 5 milyon yetim çocuğun olduğunu söyledi. 

Yıldırım; “Her yıl 2,5 milyon çocuk kaçırılıyor. Bunların çoğu kız çocuğu ve bu kız çocukların üzerinden para kazınılıyor. Şuanda organ mafyaları kimsesiz çocuklara yöneliyorlar. Elimizden hiçbir şey gelmiyorsa bile biz şunu diyoruz: Sadece bir yetimin başını okşayın, bir yetimin ihtiyacını giderin” dedi.

 

 

 Girişlerin ücretsiz olduğu programda dünyanın değişik ülkelerinden gelen yetimler, kendi ülkelerinin yerel folklorik gösterilerini sergileyerek, ilahi ve ezgiler söylediler. Programa Pakistan, Sudan, Lübnan, Kırgızistan, Ağrı ve Diyarbakır’dan yetimler katıldı. Sanatçılar Seyfullah, Ömer Karaoğlu ve Alper ile Lübnan’dan Fırkat el Emcad ezgilerini söylediler.   Program yetimler için okunan duayla program sona erdi.

 


Diyarbakır Valisi yetimleri kabul etti

Bu arada Diyarbakır Valisi Avni Mutlu ve Diyarbakır Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu da yetimleri makamlarında kabul ettiler.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024