İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler Kayseri Belediyesi'nin misafiri oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Türkiye'ye getirdiği yetimler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin misafiri oldu.
Türkiye 21.10.2009

Bu arada Yetim Buluşması'na katılan sanatçılar Türkiye'den Ömer Karaoğlu, Amerika'dan Tyson Amir ve Baraka Blue, Almanya'dan Ammar, Lübnan'dan Fırkat el Emjad da bir grup yetim çocukla özel Safa Koleji'ni ziyaret etti. Programda ayrıca Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'a, İHH'ya olan katkı ve desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi verildi.     

Çocuklar, daha sonra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Konuşmaların ardından Lübnan'dan gelen Filistinli bir çocuk, Özhaseki'ye Filistin'i sembolize eden bir atkı ile İsrail saldırılarından sonra Filistin'de çekilmiş bir fotoğraf albümü takdim etti.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Başkan Özhaseki, yetim çocuklar ile belediye binası girişinde anı fotoğrafı çektirdi. Özhaseki yetim çocuklara çeşitli hediyeler verdi, çocuklar da ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Özhaseki'ye sundular. ''Türkiye ile İsrail arasında son günlerde yaşanan gerginlik nedeniyle Filistin topraklarından yetim buluşmasına katılacak 10 çocuğun Türkiye'ye gelmesine, İsrail izin vermedi'' diyen Oruç, ''Filistinli çocuklarımızı, Lübnan'daki kamplarda yaşayan Filistinli çocuklarımız temsil ediyorlar'' şeklinde konuştu.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç da, dünyada 143 milyon yetimin bulunduğuna dikkat çekerek, "Vakıf olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde Anadolu insanının merhametini 120 ülkeye götürmeyi başardık. Buralarda yaşanan büyük sıkıntılara çare olmaya çalışıyoruz. Şu anda dünyada 143 milyon yetim var. Bunların 2.5 milyonu organ mafyası, fuhuş mafyası, taciz, açlık tehdidi altında. Tabiri caizse yetim çocuklar kim elinden tutarsa onunla gidiyor. O yüzden ellerinden tutulmaya muhtaçlar. Biz vakıf olarak bu konuda büyük bir gayretin içerisindeyiz. Şu anda sürekli bakımını üstlendiğimiz 15 bin yetimimiz var. Hayırsever halkımızın destekleriyle hedefimiz bu rakamı milyonlara taşımak" şeklinde konuştu. 

Bu yetimlerin korunmasında önemli görev üstlenen İnsani Yardım Vakfı yöneticilerini tebrik ettiğini belirten Özhaseki, "Biz belediye olarak her türlü yardıma ve desteğe hazırız. Bu konuda bize düşen bir görev varsa onu yaparız. Hiç değilse birkaç yetimin yüzünü güldürebilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.Özhaseki, "Hızla akan hayatta, dünya meşgalesinin arasında mola anı gibi bir ortamla karşı karşıyayız. Bir an etrafımızda olup bitenlere bakıp muhasebe yapma imkanı sağlayan bir tablo var karşımızda. Bir zamanlar Osmanlı'nın hüküm sürdüğü coğrafyada devletin adaleti ve şefkati vardı. İnsanlar rahat ve huzur içerisindeydi. Osmanlı'nın 1. Dünya Savaşı sonrası gücünü kaybetmesi ve ardından gelişen olaylar sonucu bugün bu topraklarda kan var, gözyaşı var, zulüm var ve sıkıntı var. Bu sıkıntılı ortamdan da en çok etkilenen milyonlarca çocuk var. Şimdi durum böyleyken oturup ağlamak yerine harekete geçmek, imkanlar çerçevesinde onlara el uzatmak zorundayız." dedi.Belediye meclis salonunda yaklaşık 40 çocukla bir araya gelen Özhaseki, Osmanlı coğrafyasından miras kalan topraklarda kan ve gözyaşının hakim olduğuna vurgu yaptı.Başkan Özhaseki, 4. Uluslararası Yetim Buluşması kapsamında Türkiye'ye getirilen yetimleri Kayseri'de ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022