İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yokluk ülkesi Nepal’e İHH’dan yardım eli
İHH İnsani Yardım Vakfı, Güney Asya ülkesi Nepal’de Kurban yardımları kapsamında 1050 aileye kurban hissesi dağıtımında bulundu.
Nepal 19.09.2016

“Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganı ile 89 ülke ve bölgede Kurban çalışmalarına start veren İHH, 150 adet büyükbaş hayvanın kesimi ve dağıtımını gerçekleştirmek için Nepal’e 7 kişiden oluşan bir ekip gönderdi.

Kurban Bayramından 2 gün önce Nepal’e uçan İHH ekibi, uzun bir yolculuğun ardından Başkent Katmandu’ya geldi. Ekip, İHH’nın partner kuruluşu Nepal İslam Organizasyonu (İslami Sangh Nepal)  tarafından karşılandı. Daha sonra İHH ekibine İslami Sangh Nepal yetkileri merkez ofiste, gerçekleştirilen projeler ve ülkedeki Müslümanların faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İslami Sangh yetkilileri, ihtiyaç duydukları kardeşliğin İslam dünyası tarafından gösterilmesi noktasında genel bir sıkıntıları olmadığını, ancak çok büyük olanaksızlıklar içinde mücadele ederken Müslüman hayırseverlerin sadece cami ya da yetimhane için bağış yaptığını; araba, ofis, bilgisayar, kitap basımı gibi acil ve Müslümanlar için hayati ihtiyaçlar söz konusu olduğunda isteksiz davranıldığını anlattılar.

ihh-nepal-1.jpg

Ertesi gün Kurban eti dağıtımının gerçekleştirileceği Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Hindistan sınırında bulunan Bıradnagar şehrine geçildi. Yoksulluğun hakim olduğu şehirde Kurban Bayramı, Türkiye’den bir gün sonra kutlandı. Bayram namazının ardından kolları sıvayan İHH ekibi, birbirine saatlerce uzaklıkta bulunan köyleri tek tek dolaşarak 4 gün boyunca kesilen 150 adet büyükbaş kurban hissesini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Ayrıca bağışçıların destekleriyle yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye edildi.

ihh-nepal-2.jpg

Öte yandan İslami Sangh Nepal’in çatısı altında yeni Müslüman olmuş kadın ve erkeklere barınma ve eğitim imkanı sağlamak amacıyla kurulan Huda Human Developement Acedemi’nin (İnsan Geliştirme Akademisi) çalışmaları hakkında bilgi verildi. İHH sponsorluğunda 2009 yılında hizmete giren akademide bugüne dek 50 kişi Müslüman olmuş. Belli bir süre eğitim gören bayan ve erkekler buradan başka bir yere naklediliyor ve yeni müslüman olan ailelere yer açılıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024