İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bir kuyu aç, su gibi aziz ol
Dünyada her gün 4 bin 900 çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. Bu ölümlerin önemli bir kısmı Afrika’da yaşanıyor.
30.12.2011

Vakfımız kara kıtanın susuzluk problemini çözmek için su kuyuları projesini hayata geçirdi. Bugüne kadar 13.706 su kuyusu açıldı. Siz de bağışlarınızla bir su kuyusu hayratı açabilirsiniz.

Dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her gün 4 bin 900, her yıl 1.8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hâkim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan ülkelerde, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele ediyorlar. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ve kuraklık fakir halkın direncini iyiden iyiye azaltıyor. İnsanlar suya ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol kat ediyor. Ulaşılan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olurken, binlerce insanın hayatını yitirmesine neden oluyor.

Vakfımız kara kıtanın susuzluk problemini çözmek için su kuyuları projesini hayata geçirdi. Bugüne kadar 2936 su kuyusu açıldı ve halen devam eden 766 su kuyusu bulunmaktadır. Siz de bağışlarınızla Afrika’da bir su kuyusu hayratı açabilirsiniz. 

Afrika ülkelerinde, su kuyusu projelerinin açılma süresi 3 ay ile 6 ay arasında değişiyor. Projeler, başlandığı ve devam ettiği süre içerisinde İHH ekipleri tarafından düzenli olarak takip ediliyor.
İHH, 2011 yılında Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu’da yaklaşık 530 su kuyusu açarak binlerce insanın temiz içme ve kullanma suyuna kavuşmasını sağladı. Ayrıca yapımı devam eden 766 su kuyusunun da yapımına devam ediliyor. İHH, bugüne kadar Somali, Sudan, Etiyopya, Burkina Faso, Kamerun, Sierra Leone, Keşmir, Bangladeş, Çad, Moğolistan ve Afganistan’da su kuyuları açtı. 

Nasıl başvurabilirim?

Su kuyusu açtırmak için vakfımıza başvurmanız yeterli. Bizzat vakfımızın Fatih’teki genel merkezine gelerek veya 0212 631 21 21 numaralı telefonu arayarak başvurunuzu yapabilir, bilgi alabilirsiniz.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

SU GERÇEKLERİ VE DÜNYA SUSUZLUK HARİTASI

  • Dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor.
  • Dünyada her yıl 3,5 milyon kişi, su kaynaklı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Bunun yüzde 98’i gelişmekte olan ülkelerde vuku buluyor.
  • Dünyada her gün 4.900, her yıl ise toplam 1,8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse her dört saatte bir 800’ü aşkın çocuk yolcusu bulunan bir dev yolcu uçağının yere çakılmasına eş değerde.
  • Dünyadaki bulaşıcı hastalıkların ve enfeksiyonun en büyük sebebi sıhhi olmayan suların kullanımı.
  • Milyonlarca kadın ve çocuk gelir getirici bir işte çalışmak, aile fertleriyle ilgilenmek ya da okula devam etmek yerine; kirli de olsa uzak yerlerde bulunan sulara ulaşabilmek için her gün saatler boyu kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyor.
  • Her yıl su kaynaklı hastalıklardan dolayı 443 milyon okul günü zayi oluyor.
  • 2025 yılında 3 milyar kişinin su sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor.


     

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024