İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Daha çocuktuk...
Yetim 03.04.2017

Geçtiğimiz 6 yılda yakın komşumuz Suriye’de isimlerini dahi bilmediğimiz ölmüş yada ağır yaralanmış çok sayıda çocuk görüntüsüne şahit olduk. Gördüklerimiz karşısında üzüldük. Kimi zaman kendimizi ölen çocukların annesi babası yerine koyarak çok daha fazla üzüldük. Ölen çocukların yaşındaki çocuklarımızı sevmekten utandığımız anlar oldu. Yine de yanaklarındaki bebek yumuşaklığı gitmemiş binlerce çocuk bu esnada en vahşi biçimlerde öldürülmeye devam etti.  Ne yazık ki günümüz dünya düzeni çocukların katledilmesini engelleyemedi.

Suriye’de 2016 yılı sonuna kadar en az 15 bin çocuk katledildi. Kimi zaman okullar vuruldu, kimi zaman çocuklar yatağında uyurken öldürüldü. Yüz binlercesi ise gözü dönmüş katillerden saklanacak bir köşe arıyor. Suriye rejimi ve destekçileri katliamlarını sürdürüyor.

Peki bu öldürülen çocuklar kim? İsimleri nedir? Nerede yaşıyorlardı? Ölmeden önce nasıl görünüyorlardı? “Daha Çocuktuk” sergisiyle saldırı ve kuşatmaları yapanların ve onları destekleyenlerin yol açtığı faciayı açık bir biçimde dünyaya göstermek istedik. Hayattayken sarılıp korkularını gideremediğimiz bu masum yavrularımızı rahmetle anıyoruz.

suriyeyi-cocuk-fotograflar2.jpg

suriyeyi-cocuk-fotograflar3.jpg

suriyeyi-cocuk-fotograflar.jpg

Tüm olumsuzluklara rağmen, geride kalan aileler için, çocuklar için, umudunu kaybetmeden çalışan insanlar hala var. Suriye çalışmalarına destek olarak onlara katkıda bulunabilirsin.

UMUT OL