İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Vakit kalmadı, donuyorlar.
01.12.2022
720x450-2.jpg
Suriye’de bir çadırda ortalama 10-15 arasında kişi yaşıyor. Bu sayının çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Korunaksız çadırlar yeteri kadar ısınmıyor. Çocuklarınsa kış mevsimine elverişli giyecekleri dahi yok.

"Bu çadırda 15 kişi kalıyor. Çocukların ayaklarını görüyorsunuz. Hiçbirimiz çocuklarımızın ayaklarını kış mevsiminde çıplak bırakmayız. Zor şartlarda yaşayan bu insanlara yardım etmemiz gerekiyor. Bazı insanlar bu yardımı fazla görüyor. Biz ihtiyaç sahibi insanların yanındayız. Kim ne derse desin. Ve herkese de hatırlatıyorum, çağrıda bulunuyorum: Allah katındaki değeriniz buradaki insanların yanında olup olmamanızla belli olacak.

720x450-4.jpg
Suriye’deki en büyük sıkıntılardan biri de yakacak. Kömür ve odun gibi yakacak malzemelerinden yoksun olan ihtiyaç sahipleri etraftan buldukları çöplerle ısınmaya çalışıyor. Bu çöpler hem ısı kaynağı değil hem de sağlığa oldukça zararlı.

Bu çadırda da 9 kişi kalıyor. Küçük bir soba ile ısınıyorlar. Kömür olmadığı için dışarıdan topladıkları çöpleri yakıyorlar. Suriye savaşı boyunca yapılan en kötü çadır tipi bu. Bu tipe sefine çadır deniyor. Ne soğuktan koruyor ne de sıcaktan. Herhangi bir rüzgarda da hemen uçup gidiyor. Buraları ziyaret ettik, sorumluluk sahibi olduk. Buralara beton duvarı ve çatısı olan evler yapacağız.

720x450-5.jpg
Suriye’de binlerce aile çadır kentlerde yaşıyor. Kış mevsimi şartlarına dayanıksız olan çadırlardan dolayı her yıl onlarca kişi donarak hayatını kaybediyor.

Suriye’de bunun gibi birçok çadır kent var. Sadece bu çadır kentte 2 bin aile yaşıyor. Her kış mevsiminde, yağmur yağdığında buralar gölet oluyor, çamur oluyor. Çadırların içerisine giriyor su ve çamurlar. İnsanlar çadırda kalamıyor. Bir çadırda ortalama 15 kişi yaşıyor. Çocuklar var, hepsinin ayağı çıplak.

6.jpg
Yoğun kar yağışından yıkılmış bir çadır. Bu çadırda yaşayan ailelerin nereye gittiği bilinmiyor.

Buradan yıllardır bize destek olan bağışçılarımıza sesleniyorum. Bu çocuklar, bu kadınlar sizden yardım beklerken siz de üzerinize düşeni yapın. Buralarda ayak izleriniz olsun ki insanların dualarında yer alasınız. Bundan öte ne diyebilirim ki. Allah hepinizi bu çalışmalarda değerli kılsın."

Suriye’ye kış geldi. Çadır kentlerde yaşayan ihtiyaç sahipleri zor durumda. Korunaksız çadırlarda zorlu kış şartlarıyla mücadele etmeye çalışıyorlar ancak bu pek mümkün olmuyor. Çamur, rüzgar ve kar çadırları yıkıyor, çocukları donduruyor. Suriye’deki ihtiyaç sahipleri bizi bekliyor. Acil olarak gıda ve yakacağa ihtiyaç var. Gelin hep birlikte onları ısıtalım, dondurucu soğukta yalnız başlarına bırakmayalım.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım

YALNIZ BIRAKMA