İsrail, Gazze Şeridi'ndeki 11 fırının ardından Maghazi mülteci kampındaki tek fırını da vurdu. Bir ekmek almak için yaklaşık dört saat kuyrukta beklediğimiz fırın da yok artık. Bizi aç bırakmak ve yok etmek istiyorlar.
Aseel Mousa, Gazze
Ambargo ve abluka altındaki Gazze uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde artık hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar karşılanamıyor.

Gelin, bombardıman altındaki Gazze’de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olalım.
DESTEK OLYaşam alanları, mülteci kampları, hastaneler ve sivil halk hedef alınmaya devam ediyor. Sadece 7 Ekim'den bu yana 15 binden fazla insan hayatını kaybetti. Binlerce ev yıkıldı ve 1.5 milyondan fazla kişi yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı.
7 Ekim'den bugüne kadar ulaştırdığımız yardımlar

27.810 kişilik gıda kumanyası

115.927 kişilik sıcak yemek

500 çocuğa elbise

4.030 hijyen paketi
500 kişilik ilaç ve tıbbi malzeme
5 hasta yürüteci

2.000 battaniye
1.160 kişilik ilk yardım çantası
6 koltuk değneği
13 ambulansa mazot desteği

120 hasta bezi
9 tıbbi yatak
10 tekerlekli sandalye
İHH'nın Gazze çalışmaları, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi aracılığıyla yürütülüyor. Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üreten Gazze Ofisi, acil ve sağlık yardımları yanı sıra ofise ait 1 eğitim merkezi ile 2 bini aşkın Filistinlinin düzenli olarak eğitim almasına ve meslek öğrenmesine olanak sağlıyor.
- İHH Gazze Ofisi ne tür çalışmalar yapıyor?
İHH Gazze Ofisi, 2009 yılında işgalci İsrail’in “Dökme Kurşun Operasyonu” adını verdiği, bini aşkın Filistinliyi öldürdüğü saldırılar sonrası yardım faaliyetlerinin yerinden idare edilebilmesi amacıyla kuruldu. 19 görevlinin çalıştığı ofiste acil yardım, psikolojik destek, meslek edindirme, eğitim ve yetim çalışmaları da yapılıyor.