İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekibi Mali’de halka yardımlar dağıtıyor
İHH ekibi Mali’de çatışmalardan kaçan mültecilere gıda, ilaç ve nakdi yardımda bulundu.
Afrika, Mali 01.02.2013

[videoGaleri-315]

 Mali’de yaşanan kriz nedeniyle incelemelerde bulunmak ve insan yardım ulaştırmak üzere bölgeye giden İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi ülkenin kuzeyinde yaşanan olaylar nedeniyle başkent Bamako'daki akrabalarının yanına sığınan mültecilere gıda, ilaç ve nakdi yardımda bulundu.

Bamako’ya sığınan 100 mülteci aileye 500 kilo pirinç ve 1 milyon frank tutarında nakdi yardım yapıldı. Ayrıca mültecilerin tedavi gördüğü İHH'nın bölgedeki kardeş kuruluşu Association İslamique Pour Le Salut (AİSLAM)'a bağlı Demba Nyuman Sağlık Ocağı’na 500 bin frank değerinde ilaç yardımında bulunuldu. Yardım dağıtımı sırasında İHH ekibine Mali Sosyal Kalkındırma Bakanlığı Müsteşarı da eşlik etti.

Korikoro Eyalet Valisi ile görüşerek bölgenin acil ihtiyaçları hakkında bilgi alan İHH Afrika Masası Sorumlusu Serhat Orakçı ve İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel Mali'de gerçekleştirecekleri yardım projeleri hakkında da bilgi verdi.

İHH’nın Mali’de hayata geçireceği projeler arasında su kuyusu, kitap-kırtasiye vb. eğitim yardımları ile ramazan ve kurban bayramı dönemlerinde yapılacak yardım organizasyonları yer alıyor.

 İHH MALİ GÖZLEM RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

14,5 milyon nüfuslu sahra kuşağı bir Afrika ülkesi olan Mali’nin nüfusunun %90’ı Müslümanlardan oluşuyor. Etnik yönden oldukça kozmopolit olan ülkenin kuzey bölgelerinde Tuareg ve Songhai, başkent Bamako ve çevresinde ise Mande nüfusu yoğun olarak yaşıyor.

Mali’de çok sayıda iç ve dış etkenin sebep olduğu iki farklı sorundan bahsedilebilir. Bu sorunlar ülkenin kuzeyinde bulunan Azawad olarak adlandırılan bölgede yaşanan gelişmeler ve başkent Bamako’da yaşanan iktidar krizidir.

İHH İnsani Yardım Vakfı Afrika Direktörü Serhat Orakçı’nın, 27.11.2012 - 03.12.2012 tarihleri arasında Mali ve Burkina Faso'ya yaptığı saha gezisi sırasındaki izlenimlerini içeren "Askeri Müdahalenin Gölgesinde" isimli rapora ulaşmak için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024