İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
100 bin Suriyeli öğrenciye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de savaşa rağmen eğitimlerini sürdüren 100 bin öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttı.
Suriye 11.11.2017

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlumların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, 100 bin Suriyeli öğrenciye kırtasiye desteğinde bulundu.

kd4a1760.jpg

“Eğitim zor şartlarda devam ediyor”

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, "İdlib, Halep, Hama, Lazkiye illerinin kırsallarında eğitimlerine devam eden savaş mağduru 100 bin öğrenciye çanta, defter, kalem, boyama kitapları gibi kırtasiye yardımı yaptık" dedi.

Yemelek, yaklaşık 7 yıldır süren iç savaşın eğitim alanında aksaklıklar oluşturduğunu belirterek, "Bu nedenle eğitim konusunda farklı projeler geliştirerek Suriye’de eğitimli bir nesil oluşması için çaba gösteriyoruz. Dağıtımların yapıldığı bölgelerde eğitim zor şartlarda devam ediyor" diye konuştu.

YETİMLERE KIRTASİYE YARDIMI YAP

kd4a1771.jpg

Hatay, Kilis ve Şanlıurfa

İHH, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye'ye yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'daki tesislerinden koordine edilen Suriye çalışmalarında, gıda, barınma, eğitim, sağlık ve yetim alanlarında destek sağlıyor.

SURİYE'YE DESTEK OL

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024