İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bin katarakt hastası yeniden görecek
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Afrika da 100.000 Ameliyat Projesi” kapsamında Somali’nin Afgoye bölgesinde 1000 kişilik katarakt hastasının ameliyatına başladı.
Somali 02.06.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika’da katarakt ameliyatlarına 2014 yılında da devam ediyor. Özellikle Afrika’nın kırsal kesimlerinde tıbbi yetersizlikler nedeniyle göremeyen binlerce hasta, katarakt projesi ile sağlığına kavuşuyor.

''Siz görürseniz onlar da görecek'' sloganıyla Afrika'da başlatılan katarakt projesi kapsamında bugüne kadar Afrika genelinde 77 bin 761 katarakt ameliyatı gerçekleştiren İHH, yeni ameliyatlar yapmaya hazırlanıyor.

2007 yılından bu yana Afrika’da katarakt ameliyatları gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, “Afrika'da 100.000 Ameliyat Projesi” kapsamında Somali’nin Afgoye bölgesinde katarakt ameliyatlarının başlatılması için Zamzam Foundation kurumuyla bir anlaşma yaptı.

İHH ekiplerince de Zamzam Foundation ile yapılan anlaşma doğrultusunda Somali’nin Afgoye bölgesinde 1000 katarakt hastasının ameliyatlarına başlandı.

KATARAKT AFRİKA’DA ÇOK YAYGIN GÖRÜLÜYOR

Genç yaştaki hastaların yoğunluğu dikkat çekici düzeyde olmakla birlikte tedaviye erişememekten kaynaklı oldukça ileri vakalara rastlanabiliyor. Ameliyatların merkezi olarak belirlenen Somali’de yetersiz ve kötü beslenme ile yoğun güneş ışınlarının neden olduğu katarakta bağlı körlük vakaları oldukça yaygın.

Siyasi istikrarsızlık, iç çatışmalar ve kıtlıkla mücadele eden ülkede insanların büyük çoğunluğu ömürleri boyunca belki hiç doktor yüzü görmüyor. Katarakt hastaları da ülkede sınırlı sayıda bulunan göz doktorlarına ya hiç ulaşamıyor ya da ameliyatların maddi boyutunu karşılayamıyor.

AFRİKA’DA 10 MİLYON GÖRME SORUNLU İNSAN BULUNUYOR

Afrika genelinde 10 milyon görme sorunu yaşayan insanın bulunduğu ve bunlardan 5 milyonunun katarakt nedeniyle göremediği istatistiklerle ortaya konan bir gerçek. Kötü beslenme, vitamin eksikliği, güneş ışıklarının dik açıyla gelmesi (ultraviyole ışınlara maruz kalma) gibi faktörlerin Afrika'da yoğun olarak görülmesi ve tedavi imkanlarının yetersiz olması nedeniyle, her yıl 600 bin kişinin bu sayıya eklendiği kaydediliyor.



Katarakt ameliyatının maliyeti

Katarakt ameliyatının maliyeti ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, tek göz için ortalama [smart|kataraktfiyat] TL’ye bu ameliyat yapılabiliyor. Her bir göz ameliyatının [smart|kataraktfiyat] TL maliyetle yapılmasına karşın, daha düşük miktardaki bağışlar da bir araya gelerek gözlerin ışığa kavuşmasına yardımcı olabilecek.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024