İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
12 Libyalı yaralı Türkiye’de
Vakfımız Libya’dan 12 yaralıyı İstanbul’a getirdi. Sabah THY’nin tarifeli uçağıyla Mısır’ın İskenderiye kentinden getirilen yaralılar, ambulanslarla özel Avicenna hastanesine götürüldü. Yaralıların te
Afrika 28.03.2011

Libya’da tedavisi mümkün olmayan ağır yaralılar Türkiye’ye getirilmeye başlandı. Vakfımız 12 yaralıyı İstanbul’a getirdi. Libya’nın Bingazi kentinde ekiplerimiz tarafından alınan yaralılar kara yolcuğuyla Mısır’ın İskenderiye kentine getirildi.  THY’nin tarifeli uçağıyla bu sabah 06.00’da Atatürk Havalimanına inen yaralılar için 10 ambulans kargo terminalinin A kapısında hazır bekletildi.

Libyalı doktor Zekeriya Azvai ve Türk Doktorlar Mahmut Coşkun ve Şaban Coşkun ile üç sağlık teknisyeni uçakta yaralılara eşlik etti.

Yaralılar uçaktan indikten sonra ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yaşar Kutluay, Libya’dan yaralı getirme çalışmalarının devam edeceğini, önümüzdeki günlerde daha fazla yaralı insanı getireceklerini ifade etti. Kutluay, 12 yaralının tedavisine hemen başlayacaklarını kaydetti.

Yaralıları tedavi edecek hastanenin Başhekimi Mevlüt Yurtseven ise “Getirilen Libyalılar ağırlıklı ortopedik tedavi ihtiyacı duyan yaralılar. Gerekli tahlilleri yaptıktan sonra hemen tedavilerine başlayacağız. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşup ülkelerine dönerler” şeklinde konuştu.

Yaralıların en genci Abdurrahman Said, “Bingazi’de tedavi olacak imkânı bulamadık. Bize sahip çıkan Türkiye halkına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede iyileşip, ailelerimize kavuşuruz” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Libya’nın Bingazi kentinde bulunan 5 kişilik ekibi diğer yaralıların getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Online bağış yapmak için tıklayınız.

Banka hesap numaralarımız için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025