İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
120 insani yardım TIR’ı Suriye’ye yola çıktı
Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında İstanbul ve Anadolu’nun çeşitli illerinden Suriye’ye 120 adet insani yardım TIR’ı gönderildi.
Suriye, Türkiye 10.12.2021

Suriye’de 12 yıldır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda hayat koşulları gittikçe zorlaşıyor. Çadırların ısınması, çocukların, kadınların ve yaşlıların soğuktan etkilenmemesi için İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da harekete geçti. 



Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden ve İstanbul’dan 120 insani yardım TIR’ı mazlumlar için aynı anda hareket etti. 



120-insani-yardim-tiri-suriyeye-yola-cikti1.jpg


İstanbul’daki uğurlama töreni, Ümraniye Hekimbaşı Spor Sosyal Tesisleri yanında gerçekleştirildi. Törene, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, AK Parti Ümraniye İl Başkanı Av. Mahmut Emin Mollaoğlu, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

mehmet-kesmen.jpg


“Evler ekmeksiz kalmasın”


Selamlama konuşmasını yapan İHH İstanbul İl Başkanı Mehmet Kesmen, “Bugün insan hakları günü ama gönül coğrafyalarımızda yaşanan kan ve gözyaşı dinmiyor. Suriye’de, Filistin’de, Yemen’de, Libya’da, Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Keşmir’de, Arakan’da, Gazze’de ve Kudüs’te yaşanan acılar hâlâ vicdanları yaralıyor” dedi. Mehmet Kesmen şöyle konuştu:


“İHH olarak bugüne kadar milletimizin destekleriyle milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Geçen sene “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” diyerek yola çıkmıştık bu sene de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için bir yardım kampanyası başlattık. Bu özel günde 81 ilden insani yardım TIR’ları mazlumlar için yola çıkıyor. 


Tüm halkımızdan, kurumlarımızdan ve hayırsever insanlarımızdan beklentimiz başlattığımız bu kampanyaya destek olmalarıdır. Akşamları yanmayan sobanın yanı başında üşümüş parmaklarıyla kalemi tutamayan çocuklar kalmasın. Çadırlar ısınsın. Tavanı akan çadırlarda insanlar geceleri soğukla mücadele etmesin. Soğuk havada ve çamurlu yollarda ayakkabısız, botsuz ve montsuz çocuk kalmasın. Evler ekmeksiz kalmasın. Bugün buradan ülkemizin ve dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ve onlara umut olacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz!”

durmus-aydin.jpg


“Ensar olmak herkese nasip olmaz”


Daha sonra kürsüye İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın çıktı. Durmuş Aydın, “Bugün bizi yalnız bırakmadığı için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Mazlumların yanında olmak herkese nasip olmuyor. Dünyada herkes bir gün mülteci ya da muhacir olabilir. Ama Allah herkese ensar olmayı nasip etmez. Sizler bunu gerçekleştiriyorsunuz. Bugün aramızda Pakistan’dan, Bosna’dan, Malezya’dan, Endonezya’dan katılımcılar var. Birlikte olunca çok güzel işler yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı. 

mahmut-emin-mollaoglu.jpg


“Türkiye kadar mazlumları düşünen ülke yok”


AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Emin Mollaoğlu ise konuşmasına geçtiğimiz haftalarda iyilik yolunda vefat eden 4 genç için rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Mollaoğlu, “Bizlere düşen bu yardımları mazlumlara ulaştırmak. Dünyada birçok Müslüman ülkesi var. Fakat içlerinde Türkiye kadar bu mazlumları ve mağdurları düşünen yok. Belediyemize ve İHH’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ismet-yildirim.jpg  


“İyi ki İHH var”


Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da kendileri için her gün insan hakları günü olduğunu ve insan haklarının çiğnendiği her günün onlar için önemli olduğunu vurguladı. Yıldırım, şunları söyledi:


“İnsanlık, tarihte olmadığı kadar zor günlerden geçiyor. Kaoslar, savaşlar, açlıktan bitap düşen insan sayısı ne yazık ki her geçen gün artıyor. Bazı ülkeler ne yazık ki zulmü görmezden geliyor. Kimisi de zulmü alkışlıyor. Fakat Türkiye olarak biz hamd olsun tarihte olduğu gibi yine mazlumların, mağdurların yanındayız. Nerede elinden hakları alınan bir yetim var ise biz oradayız. Ekonominin zorlaştığı bugünlerde bile milletimizin yardımlarını esirgemiyor. Ümraniye olarak İHH ile birlikte 3 senedir bu çalışmalara destek oluyoruz. İyi ki İHH var. Bu sene de 5 TIR’la belediye olarak bu çalışmalara destek oluyoruz.”

120-insani-yardim-tiri-suriyeye-yola-cikti8.jpg


Dualarla uğurlandı


İlçe Müftüsü Muharrem Gül’ün ettiği duanın ardından içerisinde gıda, giysi, yakacak gibi çeşitli yardım malzemelerinin yer aldığı TIR’lar, mazlum ve mağdurlara ulaştırılmak üzere Suriye’ye uğurlandı. Uğurlanan son 120 TIR’la birlikte kampanya kapsamında 1 Kasım 2021’den bu yana gönderilen TIR sayısı 228’e ulaştı. Kampanya, kış boyunca devam edecek. 



İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024