İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa'dan Suriye'ye 13 kamyon yardım
Suriye’de insani krizin boyutları her geçen gün artarken Türkiye’de “1 Ekmek 1 Battaniye” kampanyası kapsamında başlatılan yardım seferberliği ile yaralar sarılmaya çalışılıyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 21.01.2013

Bursa İHH savaş, açlık, soğuk ve pek çok sorunla boğuşan Suriye halkı için Bursa dan 100 bin TL değerinde yardım Kamyonunu yola çıkardı.

Yurt çapında pek çok ilde yerel yardım kuruluşlarının önderliğinde toplanan yardım malzemeleri her hafta tır ve kamyon gibi araçlarla Suriye’ye ulaştırılıyor.

Bursa’da Bursa İnsani Yardım Derneği önderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde bölgeye toplam 13 kamyon yardım malzemesi gönderildi.

Bu hafta mültecilere ulaştırılmak üzere 15 bin adet konserve, 6 bin adet 200 gr.’lık helva, bin adet battaniye, 170 adet biberon, 800 çift ayakkabı, bin beş yüz adet hazır giyim malzemesinden oluşan bir yardım kamyonu daha yola çıkarıldı.

Ördekli Kültür Merkezi önünden dualarla uğurlanan 100 bin TL değerindeki bu son araçla birlikte Bursa ilinden bölgeye ulaşan yardımlar 13 kamyonu buldu.

Üniversite öğrencileri ve köylüler seferber

Uludağ Üniversitesi ilahiyat, tıp ve mühendislik fakülteleri öğrencilerinin büyük katkı sağladığı kampanyaya Bursa’ya bağlı köylerden de destek geliyor.

Pakistan’ın sel afeti yaşadığı 2010 yılında, selzedeler için konutlar yaptıran, 2011 yılında kuraklıkla ve kıtlıkla pençeleşen Somali halkına bir kamyon gıda malzemesi gönderen ve bölgede su kuyusu açan Bursa-Keles’e bağlı Belenören köylüleri, mazlum Suriye halkı için de seferber oldular.

Bel-Der isimli dernekleriyle hayır çalışmalarını organize bir şekilde sürdüren Belenören köyü sakinleri, Bursa İnsani Yardım Derneği aracılığıyla bölgeye bir tır gıda malzemesi göndermek üzere kolları sıvadı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’de yaşayan 16 bin 400 yetime İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bayramlık kıyafet hediye edildi.
15.06.2024
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, işgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki göstermek amacıyla oturma eylemi başlatıldı.
24.04.2024
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024