İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
14 Somalili çocuk tedavi için İstanbul’a geldi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu Afrika’yı saran kuraklığın getirdiği açlık ve hastalıklarla mücadele etmeye devam ediyor. Somali’de yetersiz beslenme nedeniyle hastalanan ve durumu acil olan 14 çocuk te
Afrika, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Somali 13.09.2011

Somali’de yetersiz beslenme nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların pençesinde kıvranan çocuklar, hayatını kaybediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı bölgedeki kamplara kurduğu acil yardım klinikleriyle hastalara müdahale ediyor. Hastalıklarla mücadele konusunda büyük çaba gösteren İHH, acil tedavi edilmesi gereken ancak Somali'de tedavileri mümkün olmayan 14 çocuğu tedavileri için İstanbul’a getirdi

Somali’de 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanırken yetersiz beslenme nedeniyle ortaya çıkan hastalıklar özellikle yaşlı ve çocukları hedef alıyor. Neredeyse her aileden en az bir çocuğun hayatını kaybettiği ve her 3 çocuktan birinin yeterli beslenemediği Somali’de çalışmalarını sürdüren İHH, bölgede oluşturulan kliniklerde tedavi edilemeyen çocukları İstanbul’a getirdi.

Dün gece saatlerinde THY’ye ait özel bir uçakla Ankara aktarmalı olarak İstanbul Atatürk havaalanına inen Somalili çocuklar, kendilerini bekleyen ambulanslarla, tedavileri için Avicenna hastanesine kaldırıldı. Yaşları 3 ve 6 arasında değişen çocuklar yanlarında bir refakatçi ile İstanbul'a geldiler. Çocuklar Türkiye'ye İHH, TİKA ve THY'nin ortak çalışması ile getirildi. Somali’de tedavi olma imkanı bulamayan çocukların İstanbul’da tedavi olmalarına imkan tanıyan İHH, çocukları tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar ülkelerine götürülecek.

Çocukların kaldırıldığı Avicenna Hastanesi önünde bir açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yaşar Kutluay, Somali halkına yardım edebilmek için tüm Türkiye'nin seferber olduğunu söyledi. İHH, TİKA ve THY'nin ortak çalışması ile 14 çocuğun Türkiye getirildiğini söyleyen Kutluay, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024