İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya'dan Suriye’ye 14 TIR yardım
Amasya İHH tarafından mazlum Suriye halkına acil kış desteği kapsamında toplanan 14 yardım TIR’ından oluşan toplamda 400 ton yardım Suriye’ye doğru yola çıktı.
Suriye 15.01.2018

Amasya İHH’nın kendisine bağlı ilçe temsilcilikleri ile müşterek yürüttüğü Suriye halkına acil kış desteği organizasyonu, Aralık ayında başladı ve bugüne kadar 14 TIR bağış toplandı. Konuya duyarlı STK’lar, parti teşkilatları, işadamları ve halkın gönüllü çaba ve bağışlarıyla oluşturulan yaklaşık 550 bin TL değerinde, toplam 400 ton insani yardım malzemesi yüklü 14 TIR, yapılan basın açıklamasının ardından dualarla uğurlandı.

Yardım TIR’ları, İHH Reyhanlı ve Kilis Koordinasyon Merkezi’ne ulaşarak buradan Suriye’nin İdlib ve Azez ilçesinde çadırlarda yaşam mücadelesi veren insanlara ve diğer ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

amasya-ihhdan-suriyeye-14-tir-yardim-1.jpeg

Konvoya katılmak üzere Suluova ilçesinden 2, Taşova ve Erbaa ilçelerinden 1, Havza ilçesinden 2 ile Gümüşhacıköy ve Merzifon ilçesinden 7 TIR, Cumartesi günü yapılan basın açıklamaları ve duaların ardından toplanma merkezi olan Amasya’ya uğurlandı. Merzifon’daki uğurlamaya Ak Parti ve MHP İl Teşkilatlarının yanında kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Gönderilen bu yardım TIR’ları ile birlikte 7 yılda Suriye’ye gönderilen yardım TIR’larının sayısı 83’e ulaşmış oldu.

amasya-ihhdan-suriyeye-14-tir-yardim-2.jpg

TIR’larda; 370 ton un, 15 ton gıda, 5 ton muhtelif kuru gıda, 1500 adet kadın temizlik paketi, 50 adet hasta bezi, 60 adet sünger yatak, 50 çift ayakkabı, 50 adet mont, 50 adet battaniye 250 adet kazak ve çeşitli kıyafetler bulunuyor. 

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022