İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
17. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu
İHH’nın paydaşlığında Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı’nın düzenlediği, “Beytülmakdis’te Batı Sömürgeciliği: Tampon Devlet” başlıklı 17. Uluslararası Akademik Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi.
Filistin 11.12.2017

Beytülmakdis Çalışmaları (İsra) Vakfı’nın koordinatörlüğünde, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın paydaşlığında yurtiçi ve yurtdışından birçok kurum ve kuruluşun da ortaklığıyla Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu’nun 17’ncisi İstanbul Fatih’te düzenlendi. Sempozyum, emperyalist güçlerin Filistin bölgesine dair amaçları etrafında gerçekleştirildi. Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyum 2 gün sürdü.

Program açılışında Prof. Dr. Abd al-Fattah El-Awaisi, Ak Parti 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Parlementolararası Kudüs Platformu Başkan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Ak Parti Dr. Ravza Kavakçı ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.

bulent-yildirim.jpg

“Kudüs bizim imtihanımızdır”

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, sempozyumda yaptığı konuşmada, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasıyla bütün dünyanın ayağa kalktığını ve İslam âleminin büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi. Bugün Kudüs'ün işgal edilmiş, kaybedilmiş gibi göründüğünü ifade eden Yıldırım, "Trump, Kudüs kararıyla İslam dünyasında kimliğini kaybeden her hücreyi tekrar diriltti. Kudüs bizim bir imtihanımızdır. Kıyamete kadar bu imtihan farklı şekillerde devam edecektir. Önemli olan bu mücadeleyi nasıl verdiğimizdir. Kudüs'te cihat kıyamete kadar devam edecek" diye konuştu.

Yıldırım, 30 yıla yakındır İslam dünyasının neresinde bir problem varsa meydanlara inildiğini ve konuşmalar yapıldığını aktararak, "Kudüs bizim açımızdan çok anlamlı. İslam Birliği'nin kurulma aşamalarının en önemli vasıtasıdır. Bütün dünya Müslümanlarının, hatta insanlığın birleşeceği en önemli mekândır" değerlendirmesinde bulundu. Bilgi-güç-irade-eylemden oluşan denklemin çok önemli olduğunu ve bilgiye dayanmayan hiçbir eylemin başarıya ulaşamayacağını vurgulayan Yıldırım, Batı ve Doğu emperyalizminin İslam ülkelerini bilgiyle yendiğini belirterek, "İlk emir ikra, okuyacaksınız. Kudüs'ü anlayacaksınız ki eyleminiz sonucunda değişim ve özgürlük olsun." dedi. Yıldırım, darbe girişimi sırasında sadece Türkiye için değil, bütün ümmet için direniş gösterildiğini de sözlerini ekledi.

"Kudüs ve Beytülmakdis konusunda duygusal hareket etmekteyiz"

Beytülmakdis Çalışmaları (İsra) Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ziya Polat da Beytülmakdis'teki Batı sömürgeciliği üzerinden 100 yıl geçtiğine işaret ederek, "Bu kadar yıl geçmesine rağmen durum değişmemiştir. Mevcut yapı bölgede gücünü arttırarak varlığını devam ettirmektedir. Tarihsel süreç içerisinde bakıldığında Kudüs'ün Müslümanların hakimiyetinde olduğu müddetçe sadece bölgede değil, tüm dünyada huzur ve sükunet hakim olmuştur. Osmanlı Devleti bölgeden çekildikten sonra bütün dünyada barış ve huzur sona ermiştir" ifadelerini kullandı.

ahmet-emin-dag.jpg

"Tüm coğrafyada aynı fitnenin ateşi dolaşıyor"

İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (İNSAMER) Genel Koordinatörü Dr. Ahmet Emin Dağ ise ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasıyla Kudüs'ün altın tepsi içinde Siyonistlere verildiğini söyledi. Batı sömürgeciliğinin yeni bir evreye girdiğini ve dünyadaki komünist ve kapitalist blokların aralarındaki tüm ihtilaflara rağmen siyonistlere hizmet ettiğini ifade eden Dağ, kaba güce, askeri saldırıya dayalı güç içerisinde Kudüs'ün siyonistlerin eline geçtiğini anlattı.

odul.jpg

200 öğrenciye sertifika

Sempozyumda, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen "Adım Adım Beytülmakdis" eğitim programı çerçevesinde birinci, ikinci ve üçüncü kademeden mezun olan 200 öğrenciye sertifikaları verildi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023