İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
20 tırlık Hayat Konvoyu Kilis’ten Suriye’ye gönderildi
İHH’nın organizesinde birçok Ortadoğu ile AB ülkelerinde sivil toplum örgütleri tarafından toplanan yardımlar, Suriyelilere ulaştırılmak üzere Kilis´e getirildi, burada yapılan basın toplantısı sonrası yardımlar Suriye’ye ulaştırıldı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 28.04.2013

Suriye´de yaşanan iç savaşın 3. yılına girmesi nedeniyle İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde birçok Ortadoğu ile AB ülkesinde Müslümanlar ve sivil toplum örgütleri tarafından yardım toplandı.

Toplanan yardımlar Suriye halkına ulaştırılmak üzere Kilis´teki Öncüpınar Sınır Kapısı´na getirildi. Burada yapılan basın toplantısı sonrası yardımlar Suriye halkına ulaştırıldı.

İHH Suriye Koordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu, İHH olarak Suriye´de sürecin başladığı ilk günden itibaren hem Suriye´nin içerisinde hem de Türkiye´nin içerisindeki Suriyelilere yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Yorgancıoğlu, Suriye´ye yardım koordinasyonu için Reyhanlı ve Kilis´te birer ofisleri bulunduğunu belirterek, "Son yüzyılda dünyada insanlığın şahit olmadığı katliamla karşı karşıyayız. Kadınlar, yaşlılar, çocuklar hiçbir ayırdım göstermeksizin Suriye´de şu an katlediliyor. Dünya Suriye´de yaşanan katliama sessiz. Dün Filistin´de gösterilen tepki, Somali´de gösterilen olumlu olanda gösterilen tepkiler maalesef Suriye için gösterilmiyor. Suriye´de çok ciddi bir kriz ile karşı karşıyayız. 22 milyonluk Suriye nüfusunun üçte 2´si ihtiyaç sahibi durumda, insanlar evlerini köylerini terk etmiş durumdalar. Türkiye sınırına doğru hareket halindeler" dedi.

Yorgancıoğlu, İHH´nın yaptığı şu zamana kadar yardımın 50 milyon doların üzerinde olduğunu Suriye´ye insanı yardımlar dışında ülke içerisinde çadır kentler oluşturulduğunu yardımlarının sürdüğünü sözlerini ekledi.

İHH Kilis Ofisi Sorumlusu Erhan Yemelek ise, Suriye’deki olayların başladığı günden beri çalıştıklarını belirterek, "Suriyeli kardeşlerimizin sofrasına bir parçada bir ekmek biz kolayım diye uğraşıyoruz. Bugün dünya çeşitli yerlerinden STK´lar ile birlikte bugün Öncüpınar Sınır Kapısı´nda toplanmış bulunuyoruz. 20 TIR´lık konvoyumuzda 2 bin 500 sünger, 2 bin gıda kolisi, 200 bebek paketi, 2 bin 336 bebek bisküvisi, 7 bin paket hijyen kolisi gönderiyoruz. Bu yardımları dünyaya duyurmak Suriye´de savaş devam ediyor. Suriye´de insanlar hale ihtiyaç sahibi, bu kafilelerin daha çok Suriye´ye ulaştırılması gerekiyor" diye konuştu.

Humanitorion Relief Suriye Koordinatörü Muhammet Ammar ise Suriye için topladıklarını yardımları bu ülkeye götürmek için geldiklerini belirterek, "Suriye´de bir insanlık durumu söz konusu Arap ülkelerinden topladıklarımız yardımları buraya getirdik. Bu yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak için buradayız. Tüm Müslümanları Suriye´ye yardıma çağırıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 20 TIR´daki 2 bin 500 sünger, 2 bin gıda kolisi, 200 bebek paketi, 2 bin 336 bebek bisküvisi, 7 bin paket hijyen kolisi Suriye´ye gönderildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024