İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
200 bin mülteci İHH’nın çabasıyla eve dönecek
Vakfımız ‘Somali’de Eve Dönüş’ projesinin ilk ayağını başlattı.
Somali 23.04.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar Kızılay’ı ile birlikte gerçekleştireceği ‘Somali’de Eve Dönüş’ projesi ile kuraklık sebebi ile evlerini terk etmek zorunda kalan 200 bin mültecinin evlerine dönmelerini sağlayacak.

Proje’nin ilk ayağı olarak 40 bin mülteciye gıda ve çeşitli ihtiyaç maddeleri dağıtıldı. Eve dönüşler başladı.

Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Doğu Afrika ve özellikle Somali’de yaşanan kuraklık sebebi ile insanlar her şeylerini geride bırakarak ya ülke içinde yer değiştirdi yada komşu ülkelere sığındı. Sadece Somali’nin başkenti Mogadişu ve çevresinde yaklaşık 1 milyon 450 bin mülteci yaşam mücadelesi veriyor.

Somali’de kuraklık kısmen de olsa son bulurken her şeylerini geride bırakarak evlerini terk eden ve mülteci durumda yaşayan halk için sıkıntılar hala devam ediyor.

Yaklaşık 15 yıldır Somali’de çalışmalar yürüten ve kuraklık sonrası çalışmalarını arttıran İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede yardım çalışmalarını sürdürürken mülteci durumda yaşayan ailelerin evlerine dönebilmeleri için de harekete geçti.

Katar Kızılay’ı ile birlikte ‘Somali’de Eve Dönüş’ projesini hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı 200 bin mültecinin sorunsuz bir şekilde evlerine dönmelerini sağlayacak. Projenin ilk ayağı olarak başkent Mogadişu’da yaşayan 40 bin mülteciye evlerine dönebilmeleri için gerekli acil ihtiyaç maddeleri dağıtıldı.

Evlerine dönen her aileye gıda paketlerinin yanı sıra battaniye, mutfak malzemesi gibi evlerinde kullanabilecekleri malzemeler de dağıtıldı. Mültecilerin yaşadıkları zor şartlardan kurtulup kendi evlerinde rahat yaşamaları için uğraşan İHH, en kısa sürede projeye dahil olan diğer aileler için de çalışma başlatacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024