İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
2019'da 22 bin Kur'an-ı Kerim dağıtımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle 2019 yılında 8 farklı ülkede ihtiyaç sahibi Kur’an-ı Kerim öğrencilerine 22 bin 450 adet Kur'an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi.
Afrika 15.01.2020

Kur'an-ı Kerim’in imkânsızlıklar yüzünden çok az bulunduğu Afrika ülkelerinde, her şeye rağmen Kur’an eğitimine büyük önem veriliyor. Kur’an Kursları’nda bulunan kitapların da yıpranmış olması, eğitim sorununu daha da büyütüyor. Afrika’da ve dünyanın diğer coğrafyalarında bu gibi nedenlerle Kur’an-ı Kerim’e mushaf olarak ulaşamayan çocuklar ve yetişkin Müslümanlar, özellikle Afrika ülkelerinde ayetleri Luh adı verilen tahtalara yazıp Kur’an-ı Kerim öğrenmeye ve hafız olmaya çalışıyor.

Afrika ile diğer ülke ve bölgelerdeki bu ihtiyacı gidermek için çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise Kur'an-ı Kerim’i olmadığından dolayı eğitimlerini tahtalar üzerinde devam ettiren hafızlık öğrencilerine hayırseverlerin destekleriyle Kur'an-ı Kerim yardımlarında bulunuyor. Bu kapsamda İHH, 2019 yılı içerisinde Çad, Etiyopya, Gana, Gine, Nijer, Ruanda, Sudan ve Suriye’de toplamda 22 bin 450 adet Kur'an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi. Çad’da dağıtılan 2 bin 650 Kur’an-ı Kerim ise Fransızca mealli olarak dağıtıldı. İHH ayrıca Malavi’de görme engelli 15 Kur’an Kursu öğrencisine de kabartmalı Kur’an-ı Kerim dağıttı.

ihhdan-2019da-22-bin-kuran-i-kerim-dagitimi2.jpg

“Hafızlık öğrencileri zorlanıyordu”

Dağıtım yaptıkları ülkelerdeki camilerde Kur'an-ı Kerim’in çok az veya hiç bulunmadığını hatırlatan İHH Destek Denetim Masası Koordinatörlerinden Yusuf İslam Demirci, özellikle Kur’an Kursları’ndaki mushaf azlığından dolayı talebelerin ezber derslerinin aksadığını ifade etti. Demirci, konuya ilişkin detayları şöyle anlattı:

Afrika’nın birçok bölgesinde çocuklar, Kur’an bulamadıkları için ayetleri kireçle tahtalara yazıp hafız olmaya çalışmakta. Proje kapsamında onların yüklendikleri bu ağır yükü hafifletmek için Afrika’da muhtelif bölgelere, Kur’an-ı Kerim dağıtımları yapıyoruz. Tabi bu proje sadece Afrika’da değil dünyanın diğer ihtiyaç bölgelerinde de uygulanıyor. Hayırseverlerimizin destekleriyle Kur’an-ı Kerim dağıtımlarımızı artırarak daha fazla insana ulaşmayı planlıyoruz.”

ihhdan-2019da-22-bin-kuran-i-kerim-dagitimi7.jpg

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

 Hayra vesile olmak için

Hayırseverler, Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına destek olmak için bütün operatörlerden KURAN yazıp 4072’ye SMS göndererek 23 TL bağışta bulunabilir. Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına daha fazla destek olmak isteyen bağışçılar ise İHH’nın banka hesaplarına ya da online bağış yaparak bu hayra destek olabilir.

ihhdan-2019da-22-bin-kuran-i-kerim-dagitimi11.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024