İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
3 yıllık anne hasreti son buldu
Suriye'deki iç savaş sebebiyle Türkiye’ye gelen Betül Hüseyin, Suriye’deki iki evladından ayrı düştü. İçişleri Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın çalışmaları sayesinde 3 yıllık hasret sona erdi.
Suriye 28.06.2022

Savaş en çok aileleri vuruyor. İnsanları sadece ait oldukları topraklardan değil ailelerinden de koparıp alıyor. Anne ile evladı birbirine hasret bırakıyor. Ayşe (6) ile Abdulvahab (10) da Suriye’deki savaş sebebiyle annelerinden ayrılmak zorunda kalan iki kardeş. Anne ve babaları ayrılan kardeşlerin anneleri Türkiye'deki ailesinin yanına geldi, kardeşler ise babalarının vefatının ardından Suriye'deki babaannelerinin yanında kaldı.

img_2683.jpg

Savaş ayırdı Türkiye kavuşturdu

İçişleri Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın çalışmaları sayesinde 3 yıllık hasret sona erdi. Samsun’da yaşayan anne Betül Hüseyin, Kilis Göç İdaresinde çocuklarıyla bir araya geldi. 10 yaşındaki Abdulvahap, “Babamı 2019 yılında kaybettik. Kız kardeşim ve ben ninem ile Azez’ de yaşıyoruz. Kardeşim ve annemle eski günler gibi aile olmayı özledim” diyerek hasretini dile getirdi. 

45.jpg

"Her gün Allah'a yalvardım"

Anne Betül Hüseyin de çocuklarından ayrı kaldığı zor günleri anlattı: “Çocuklarımla sadece iki ayda hatta bazen dört ayda bir konuşabiliyordum. Onlara her zaman sabırlı olmalarını söylüyordum. Çocuklarımın durumu çok kötüydü ve ruhsuz bedenler gibi yaşıyorlardı. Bu süreçte ben de yaşamıyordum. Her gece kötü rüyalar görüyordum. Artık uyumaya korkar hale gelmiştim. Çalışmak, bir şeyler üretmek istiyordum, fakat onlar olmadan hiçbir şey yapamıyordum. Sokağa çıksam yolda onların hayalini görüyordum. Delireceğimi düşündüm ve ruh halim her gün daha kötüye gidiyordu. Onlardan ayrı kalmak beni tüketti. Her gün Allah’a yalvardım”

84.jpg

İHH’nın Samsun Temsilciliğine giderek durumunu anlattığını ifade eden Betül Hüseyin, "Allah'a şükür Göç İdaresi ve Samsun İHH’ nın yardımlarıyla çocuklarıma kavuştum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımın geleceği için her şey sağlanmaya çalışılıyor yardımlar yapılıyor. Rabbime çok şükür, çocuklarım şu an gülebiliyor, eğlenebiliyor” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Yetimler Gençlere Emanet Projesi’nin protokolü 5 yıl daha uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu tarafından imzalandı.
Yetim
21.03.2024