İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’ye 300 TIR’lık dev yardım
İHH İnsani Yardım Vakfınca “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında yurt dışındaki donör kuruluşların desteğiyle Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 135’i bugün, 165’i de Nisan ayı sonuna kadar olmak üzere toplam 300 yardım TIR'ı kaldırılacak.
Suriye 10.04.2014

(Reyhanlı, Türkiye -11 Nisan 2014-) Üç yıldan fazla süredir ülkelerindeki krizin yarattığı yıkımlardan mağdur olan Suriye halkına, krizin uzamasıyla birlikte artan ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek ve yine süreçle birlikte azalan duyarlılığı arttırmak amacıyla uluslar arası bir yardım konvoyu oluşturulması planlanmıştır. Bu organizasyonun ilk ayağı olarak, 134 tır yardım malzemesi bugün üç farklı sınır kapısından geçirilerek Suriye içerisine gönderilecek ve ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtılacaktır. Söz konusu yardım konvoyunun içeriğini gıda malzemeleri, sünger, hijyen ve temizlik paketi, bebek paketi, bebek bezi, süt, su, ilaç ve medikal malzemeler gibi farklı alanlara hitap eden malzemeler oluşturmaktadır.

2013 yılının son aylarında başlatılan “Sana İhtiyacım Var” kampanyası sayesinde, Suriyeli mağdur insanlara temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması amaçlanmıştır. Bu kampanya dahilinde 1,000 tırdan fazla yardım malzemesi IHH tarafından finanse edilmiş ve Suriye içerisine gönderilmiştir.

Aynı kampanyanın ikinci aşaması olarak, IHH İnsani Yardım Vakfı 2014 Mart ayı süresince tüm uluslar arası partner kurumlarını ve bağışçılarını Suriye içerisine gönderilecek yardım konvoyu için birlik olmaya çağırmıştır. Bu davet dünya çapında olumlu bir yankı bulmuştur ve bu kampanyanın ilk ayağı bugün, 11 Nisan 2014’te gerçekleştirilmektedir.

Bu uluslar arası yardım konvoyuna 15 ülkeden 30 STK, toplamda 16 milyon Türk Lirası değerinde 300 tır ile katkıda bulunmuştur.

IHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, basın konferansında yaptığı konuşmada bu geniş çaplı yardım konvoyuna uluslar arası toplum tarafından gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etmiştir. “Bu konvoy bir kardeşliğin göstergesi ve dördüncü yılına girmesine rağmen Suriye meselesinin gündemimizdeki öncelikli yerini kaybetmediğini gösteren önemli bir organizasyondur.

Ancak Suriye’de yaşananlar hala gereken ilgiyi görmüş değil. Kötü propagandalar Suriye meselesine karşı duyarsız olmamızı sağladı. Sivil toplum kuruluşları Suriye konusuna karşı daha duyarlı olmak zorundadır. Uluslar arası toplum Suriye konusunda harekete geçip rejim güçlerinin elinde olan bölgelere insani yardım ulaştırmak zorundadır.

IHH ve partner kuruluşları herkesi bu büyük organizasyona katılmaya ve Suriyeli mağdurlara; kadınlara ve çocuklara yardım ulaştırmaya davet ediyor.
 

İHH “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında Türkiye’den Suriye’ye gönderilen TIR bilgileri için tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024