İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
39 ilçe istişare toplantısında buluştu
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Teşkilatı Genişletilmiş İstişare Toplantısı, Başakşehir’de İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
26.12.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul ilçeleri, ilçe temsilcilikleri ve partner kuruluşların katılım sağladığı Genişletilmiş İstişare Toplantısı, iki ayrı oturumda gerçekleştirildi. Program, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. 39 ilçeden mahalle sorumlularının da katıldığı toplantı Başakşehir Çınar Kongre Merkezi’nde icra edildi.

Minik gönüllülerin ezgilerini seslendirmek üzere sahne aldığı program daha sonra İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın’ın vakıf faaliyetlerini anlatması ile devam etti.

durmus-aydin.jpg

İyiliğin önemi

Durmuş Aydın’ın ardından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıktı. İyilik yapmanın önemine değinen Bülent Yıldırım, “İyiliği yaygınlaştırmak küfrün hakimiyet alanını daraltmaktır. İyilik sadece bir yetimin başını okşamak ya da bir fakire yardımda bulunmak değildir. İyilik, onların fakirleşmesine neden olan durumları ortadan kaldırılmasını sağlamak ve bu yönde çaba sarf ederek onlara davetçi olmaktır” dedi.

bulent-yildirim1.jpg

Konuşmasının devamında gönüllü faaliyetlerde bulunuyor olmanın sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

“Gönüllü olarak çalışmaya girip gereken sorumluluğu almamak, işin sahibi gibi davranmamak. Bu şuna benziyor: nasıl ki nafile namaz kimseye farz veya vacip değil. Ama başlayıp yarıda bırakırsan kişiye vacip olur. Vakıf çalışmalarında görev almak kişinin kendi insiyatifindedir. Ama görev almışsan gereken sorumluluğu yerine getireceksin. Yani işi öğreninceye kadar gönüllüsün, işi öğrendiysen artık görevlisin. Bu sana farz olmuştur.”

detay.jpg

Kapanış

Program akışı; İHH İstanbul İl Başkanı Yaşar Kutluay’ın konuşması, ilçe temsilcileri ile partnerlerin sunumları ve dilek – temenniler ile son buldu.

ic.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022