İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Halepli 41 yetim artık Cerablus’ta yaşayacak
Halep’te yetimhanelerinin sığınağında mahsur kalıp dünyaya yardım çağrısında bulunarak gündeme gelen 47 yetimden 41’i İHH aracılığı ile İdlip’ten Azez’e getirildi.
Suriye 08.02.2017

Dünya onları Halep’te mahsur kaldıkları yetimhaneden yaptıkları yardım çağrısıyla tanıdı. Çağrıları yanıtsız kalmayan 47 yetime yardım elini Türkiye uzattı. Geçtiğimiz aylarda Halep’te gerçekleştirilen tahliyelerle bölgeden çıkarılan 47 yetimden 41’i, İHH’nın İdlip’te kurduğu geçici sığınma merkezine yerleştirildi. Burada ihtiyaçları İHH tarafından sağlanan yetimler, yapılan girişimler sonucunda önce Türkiye’ye ardından da İHH ve AFAD ekiplerinin refakatinde Halep’e bağlı Azez’e gönderildi. Burada da geçici konaklama merkezinde kalacak olan yetimler, daha sonra ise Cerablus’a gidecek.

pa4b3990.jpg

Türk halkı ve İHH’ya teşekkür

Halep’te yetimhanede kalan çocuklardan biri olan 10 yaşındaki Yasmin “Orada kalırken hayat çok zordu, uçaklar her gün saldırı düzenleyip çok yakın yerleri vuruyordu çok korktuk, dışarı çıkıp oynayamıyorduk, günde bir öğün yemek yiyebiliyorduk” dedi.

Ayrıca Yasmin, yardım ulaştıran, bombalardan kurtaran Türkiye halkına ve İHH’ya çok teşekkür ederek, bu yardımları hiç unutamayacağını söyledi.

Birçoğunun hem anne hem de babası olmayan 41 çocuk bundan sonra yanlarında ki refakatçiler ile birlikte Cerablus’ta hayatlarına devam edecek. Diğer 6 yetimse İdlip’teki akrabalarının yanında yaşayacak.

pa4b4038.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026