İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
4’üncü İnsani Yardım Zirvesi İstişare Toplantısı İstanbul'da yapıldı
Dünyada ilk defa 2016'da Türkiye'de yapılacak Dünya İnsani Yardım Zirvesi (WHS) istişare toplantılarının 4’üncüsü, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın (TGTV) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Türkiye 29.11.2014

Dünyada ilk defa 2016'da Türkiye'de yapılacak Dünya İnsani Yardım Zirvesi (WHS) istişare toplantılarının 4’üncüsü, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın (TGTV) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Birlemiş Milletler (BM) tarafından 2016'da Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin koordinasyon ve istişare toplantılarının 4’üncüsü İstanbul'da yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve TGTV'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya, BM ve Türk Kızılayı'nın da aralarında bulunduğu birçok uluslararası insani yardım kuruluşu temsilcisi katıldı.

Hazırlık toplantıları çerçevesinde 2016 zirvesine iyi şekilde hazırlanmak isteyen uluslararası kuruluşlar geleceğe yönelik olarak alınacak kararlarda etkili sonuçlar elde etmeyi hedefliyor.

Bu istişareler ile devletlere, insani yardım kuruluşlarına, BM'ye, sivil topluma, özel sektöre, teknik uzmanlara ve diğer paydaşlara zirveyi şekillendirmek için fikirler sunulması bekleniyor.

İstişare toplantıları, “İnsani Yardımda Etkinliği Arttırma, Risk Yönetimi ve Afetlere Karşı Bağışıklığı Arttırma, Çatışma Altındaki İnsanların İhtiyaçlarına Cevap Verebilmek ile İnsani Yardımda Yenilik ve Yeni Yöntemler” olmak üzere dört tema etrafında yapılıyor.

SETA İstanbul Ofisi’nde yapılan toplantıların açılışında konuşma yapan İHH Genel Sekreteri ve Başkan Vekili Yavuz Dede, 2016 Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nin Türkiye’de yapılacak olmasının ülkemizin insani yardım konusunda geldiği noktayı göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Son 10 yılda devletin zihin değişikliğiyle beraber insani yardım konusunda ülkemizin çok iyi bir yere geldiğinin altını çizen Dede, “Dünyada savaşların olması nedeniyle mülteci sorunu daha da büyüyor. Türkiye’de coğrafi ve stratejik konumu dolayısıyla sığınılabilecek bir yer görülüyor” dedi.

İHH ve diğer partner kurumlarla olarak Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya’da bu toplantıları yapmak için görevlendirildiklerini belirten Dede, şöyle devam etti: “Burada en önemli şey insanların arazide yaşadığı sorunlara karşı neler yapmalıyı düşünmektir. Bu istişare toplantıları da o açıdan büyük önem teşkil ediyor. Türkiye’deki insani yardım kuruluşlarının yaptığı çalışmalardan elde ettikleri tecrübelerini aktararak 2016’daki zirveye gereken desteği göstereceklerine inanıyorum.”

BM'nin geçen ekim ayındaki genel kurul toplantısında, dünyadaki insani krizlere çözüm bulmak amacıyla sivil kuruluşlarının etkinliğini artırmak üzere dünyanın ilk insani yardım zirvesinin Türkiye'de toplanması kararı alınmıştı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde yürütülen çabalar çerçevesinde başta Suriye krizi gibi savaş bölgeleri olmak üzere tüm doğal afet ve insani kriz bölgelerine etkili uluslararası yardım için zirvenin BM'nin öncülüğünde İstanbul'da yapılması kararlaştırılmıştı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Apertheid rejimi İsrail’in Gazze’deki işgal ve soykırımına karşı durmak için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde Pazar günü saat 14.00’te yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş, Beyazıt Meydanı’ndan başlayıp Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi önünde sona erecek.
06.05.2025
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından işgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek amacıyla İstanbul’da yürüyüş düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, öğlen namazının ardından İstinye Mahmut Çavuş Camii önünden başlayıp ABD’nin İstanbul Başkonsoloğu’nda sona erdi.
04.05.2025
Gazze için ABD Konsolosluğu’na yürünecek
Gazze için ABD Konsolosluğu’na yürünecek
İşgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek ve işgale karşı durmak için Pazar günü saat 14.00’te İstinye Mahmut Çavuş Camii’nden ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşe, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek veriyor.
02.05.2025