İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
500 yıl önce Mescid-i Aksa’da Yavuz Sultan Selim
“Osmanlılar ve Beytülmakdis” sempozyumu başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler Mescid’i Aksa’nın dününü bugününü ve Osmanlı’nın bıraktığı izleri konuşacak.
Filistin 09.12.2016

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim bundan tam 500 yıl önce yine bir Aralık ayında Mescid-i Aksa'ya girmişti. Osmanlı'nın bu kutsal topraklara girişinin yıldönümünde Ali Emiri Kültür Merkezi'nde bugün başlayan ve iki gün sürecek (10-11 Aralık) uluslararası bir sempozyum düzenleniyor.

“Osmanlılar ve Beytülmakdis” başlığı altında gerçekleşecek sempozyum İkra Vakfı, Beytülmakdis Çalışma Akademisi, İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Fatih Belediyesi tarafından organize ediliyor.

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı'nın kurucusu Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi, 20 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde düzenlendikleri Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu'nun 16.sını bu yıl İstanbul'da gerçekleştireceklerini söyleyerek şu bilgileri verdi:

“2016, Sultan Selim'in Mescid-i Aksa'ya girişinin 500’üncü yılıdır. Osmanlı İmparatorluğu bu tarihten itibaren 400 yıl boyunca bu topraklara hâkim oldu. Çok önemli ve tarihi bir olay söz konusu. Bu yüzden düzenlediğimiz "Osmanlılar ve Beytülmakdis" başlıklı sempozyumla bu tarihi sürecin siyasi, iktisadi, toplumsal ve akademik yönünü ele alacağız.”

6f5a6299.jpg

Uluslararası konuklar var

Derin Tarih Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'ın “Yavuz Sultan Selim'in Hilafeti Devralması ve Mescid-I Aksa Ziyareti” konuşmasıyla başlayacak sempozyumun diğer konuşmacıları şöyle:

Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi, Dr. Heithem F.Al-Rathout, Dr. Khalid El Awasi, Dr. Mustafa Öksüz, Dr. Ziya Polat, Muhammed İlhani, Hafida Ben Dahman, M. Ali Bisoud, Abdülhamid Rolami, Hichame Toufike, Musa Akkari, M.Majid Selah Al-Hizmavi, Prof.Dr. Mustafa Göker.

6f5a6036.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022