İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
6 bin tonluk yardım gemisi Somali'ye doğru hareket ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Somali'ye göndereceği 6 bin tonluk ikinci yardım gemisi bugün yola çıkıyor. Mersin limanından hareket edecek olan gemi gıda ve tıbbi malzeme gibi acil yardım malzemelerinin
Somali 31.08.2011

Doğu Afrika'da yaşanan kuraklık başta Somali olmak üzere Kenya, Etiyopya, Uganda ve Cibuti gibi ülkeleri etkilemişti. Özellikle çocukların açlıktan hayatını kaybettiği bölgelere yardım ulaştırabilmek için bütün Türkiye tek yürek oldu.

Yaklaşık 12 yıldır bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı da bölgede yaşanan sıkıntılar üzerine çalışmalarına hız verdi. İHH ekipleri bir yandan Somali'nin başkenti Mogadişu ve ülkenin güney bölgelerinde yardım çalışmaları yürütülürken diğer yandan da 580 bin kişinin sığındığı Kenya-Dadaab kampında yardım çalışmaları gerçekleştiriyor.

İHH bir kaç hafta önce bölgeye 3 bin tonluk yardım gemisi gönderirken şimdi de 6 bin tonluk ikinci bir gemiyi Somali'ye gönderiyor. Mersin limanındaki yükleme işlemleri tamamlanan yardım gemisi bugün öğlen saatlerinde Somali'nin başkenti Mogadişu'ya doğru hareket edecek. Hayırsever halkımızın bağışları ile doldurulan gemiye Türkiye'nin her yerinden yardımlar tırlar ile getirildi.

6 bin tonluk yardım gemisi içerisinde gıda, ilaç, tıbbi malzeme gibi acil yardım malzemeleri bulunurken sıkıntılı bölgelerde su kuyuları açmak için 2 büyük sondaj makinesi gibi kalıcı projeler için kullanılacak malzemeler de bulunuyor. Gemide ayrıca İHH'nın bölgede bakımını üstlendiği yetimlerin ihtiyaçlarını giderecek malzemeler de bulunuyor.

6 bin tonluk yardım gemisi Mersin limanından hareket ettikten sonra Süveyş kanalını geçerek toplamda 12 ila 13 gün içerisinde Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaşacak. Yardım gemisinin Mogadişu'ya ulaşmasının ardından bölgede bulunan İHH ekipleri hızlı bir şekilde yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024