İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
6 bin tonluk yardım gemisi Somali'ye doğru hareket ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Somali'ye göndereceği 6 bin tonluk ikinci yardım gemisi bugün yola çıkıyor. Mersin limanından hareket edecek olan gemi gıda ve tıbbi malzeme gibi acil yardım malzemelerinin
Somali 31.08.2011

Doğu Afrika'da yaşanan kuraklık başta Somali olmak üzere Kenya, Etiyopya, Uganda ve Cibuti gibi ülkeleri etkilemişti. Özellikle çocukların açlıktan hayatını kaybettiği bölgelere yardım ulaştırabilmek için bütün Türkiye tek yürek oldu.

Yaklaşık 12 yıldır bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı da bölgede yaşanan sıkıntılar üzerine çalışmalarına hız verdi. İHH ekipleri bir yandan Somali'nin başkenti Mogadişu ve ülkenin güney bölgelerinde yardım çalışmaları yürütülürken diğer yandan da 580 bin kişinin sığındığı Kenya-Dadaab kampında yardım çalışmaları gerçekleştiriyor.

İHH bir kaç hafta önce bölgeye 3 bin tonluk yardım gemisi gönderirken şimdi de 6 bin tonluk ikinci bir gemiyi Somali'ye gönderiyor. Mersin limanındaki yükleme işlemleri tamamlanan yardım gemisi bugün öğlen saatlerinde Somali'nin başkenti Mogadişu'ya doğru hareket edecek. Hayırsever halkımızın bağışları ile doldurulan gemiye Türkiye'nin her yerinden yardımlar tırlar ile getirildi.

6 bin tonluk yardım gemisi içerisinde gıda, ilaç, tıbbi malzeme gibi acil yardım malzemeleri bulunurken sıkıntılı bölgelerde su kuyuları açmak için 2 büyük sondaj makinesi gibi kalıcı projeler için kullanılacak malzemeler de bulunuyor. Gemide ayrıca İHH'nın bölgede bakımını üstlendiği yetimlerin ihtiyaçlarını giderecek malzemeler de bulunuyor.

6 bin tonluk yardım gemisi Mersin limanından hareket ettikten sonra Süveyş kanalını geçerek toplamda 12 ila 13 gün içerisinde Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaşacak. Yardım gemisinin Mogadişu'ya ulaşmasının ardından bölgede bulunan İHH ekipleri hızlı bir şekilde yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025