İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
7 ilde Bed-i Besmele şenliği
İHH Çocuk tarafından 7 ayrı ilde düzenlenen Bed-i Besmele şenliğinde el-yüz boyama, halat çekme, çuval yarışı gibi oyunlar oynandı, çocuklara kalem hediye edildi.
Türkiye 13.11.2018

İHH Çocuk tarafından 7 ilde, Bed-i Besmele şenliği düzenlendi. İlkokullarda düzenlenen ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan etkinlikte İHH Çocuk Gönüllüleri, öğrencilerle el-yüz boyama, halat çekme, çuval yarışı gibi oyunlar oynadı.

Proje Kayseri, Elazığ, Malatya, Van, Sivas, Gaziantep ve Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

ic1.jpg

Etkinliklerin çok verimli geçtiğini ifade eden Gaziantep İHH Çocuk Gönüllüsü Sümeyye Şen, “Bed-i Besmele, Osmanlı zamanında çocukların okula alışması için yapılan bir etkinlikti. Biz de bu kültürü günümüze taşımak için böyle bir etkinlik yaptık. Etkinliğimizin içeriğinde yüz boyama, halat çekme ve çuval yarışı gibi oyunlar var” dedi.

Etkinlik sonunda çocuklara hediyeler verilerek, okula alışmalarına yardımcı olacak bilgiler verildi.

ic2.jpg

Bed-i Besmele nedir?

Osmanlı’da çocuklar dört-beş yaşına geldiklerinde ilk mektebe yani ilkokula başlarken düzenlenen merasime “bed-i besmele” veya “âmin alayı” adı verilirdi. Bu törenler sayesinde çocuk, aile içinde olduğu gibi cemiyette de yeni bir statü kazanırdı. Bu merasimlere verilen büyük ehemmiyet, İslâmî terbiye anlayışında mektebe ve öğretmenlere verilen değeri açıkça ortaya koyardı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022