İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
7 ülkede 21 bin Kur’an-ı Kerim hediye edildi
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2021 yılı içerisinde 7 Afrika ülkesinde 21 bin adet Kur'an-ı Kerim hediye etti.
Çad, Gana, Gine, Mali, Nijer, Patani, SierraLeone, Sudan, Tayland 15.01.2022

Afrika'da ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan çocuk ve yetişkin çok sayıda Müslüman, Kur'an-ı Kerim'e ulaşamadıkları için, ayetleri "Luh" adı verilen tahtalara yazarak öğrenmeye ve hafız olmaya çalışıyor. Farklı ülkelerde Kur'an-ı Kerim ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin desteğiyle hafızlık öğrencilerine Kur'an-ı Kerim hediye ederek yardımda bulunuyor.

7-ulkede-21-bin-kuran-i-kerim-hediye-edildi4.jpg

18 Kur’an Kursu inşa ediliyor

2021 yılında, Gine ve Mali’de iki bini Fransızca mealli olmak üzere 13 bin 500, Çad’da 2 bin 900, Gana’da 2 bin, Nijer’de bin, Sudan’da bin, Sierra Lone’de ise 600 adet olmak üzere 21 bin Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. Yapılan Kur’an-ı Kerim dağıtımlarıyla birlikte İHH’nın bugüne kadar dağıtımını gerçekleştirdiği mushaf sayısı 263 bine ulaştı. 

2021’de yapılan eğitim çalışmaları kapsamında ise Tayland Patani’de 18 adet Kur’an Kursu’nun inşasına başlandı. Ayrıca, Darü’l-Furkan Yatılı Kur’an Kursu Kompleksi için lavabo inşaatı da sürüyor.

7-ulkede-21-bin-kuran-i-kerim-hediye-edildi1.jpg

Hayra vesile olmak için

Hayırseverler, Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına destek olmak için bütün operatörlerden KURAN yazıp 4072’ye SMS göndererek 28 TL bağışta bulunabilir. Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına daha fazla destek olmak isteyen bağışçılar ise İHH’nın internet sitesi üzerinden online bağış yoluyla ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “KURAN” yazarak istediği miktarda bağışta bulunabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024