İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
800 öğrenci "barış ve kardeşlik" için zeytin topladı
Hatay'da, İHH’ya bağlı Reyhanlı Eğitim Köyü'nde kalan öğrenciler bu yıl 6.’sı düzenlenen Zeytin Toplama Şenliği’nde barış ve kardeşlik için zeytin topladı.
21.10.2022

İHH İnsani Yardım Vakfınca kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü’nde bu yıl altıncı kez düzenlenen Zeytin Toplama Şenliği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte, merkezde kalan 25 ülkeden 800 öğrenci, bakımlarını kendilerinin yaptığı 22 dönümlük zeytinlikteki ağaçlardan zeytin topladı. Etkinlikte şiirler okuyan ve oyunlar oynayan öğrenciler, güvercin uçurarak barış mesajı verdi.

1-1.jpg

“25 ülkeden öğrenci katıldı”

İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Gülsatar, yaptığı açıklamada, Türk ve köyde barınan 25 ülkeden öğrencilerin katılımıyla şenliği icra ettiklerini bildirdi.

Gülsatar, şunları söyledi:

"Zeytin nasıl ki köklerini toprağa sarıyorsa bizler de yetiştirmek istediğimiz nesillerle ilgili toprağa sağlam bir şekilde basmak ve onları sağlam bir şekilde yetiştirmek amacıyla bu etkinliği her sene düzenliyoruz. Nasıl ki bu zeytinlerimiz meyveye durduysa kampüsümüzdeki çocuklarımız da bu sene mezun oldular. Neredeyse mezunlarımızın tamamı ülkemizdeki değişik üniversitelere yerleşti. Mezun ettiğimiz 52 öğrencinin 48'i yerleşmiş oldu. Reyhanlı gibi bir yerde dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizden gelen çocukların okumuş olduğu uluslararası hüviyete sahip bir okul haline geldik.”

1-16.jpg

Etkinliğe Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk ile davetliler katıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
İHH’nın düzenlediği “Diriliş Buluşmaları”nın 11’ncisi, Filistin gündemiyle Nevşehir’de düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
09.03.2024
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Yetim
04.03.2024