İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
800 öğrenci "barış ve kardeşlik" için zeytin topladı
Hatay'da, İHH’ya bağlı Reyhanlı Eğitim Köyü'nde kalan öğrenciler bu yıl 6.’sı düzenlenen Zeytin Toplama Şenliği’nde barış ve kardeşlik için zeytin topladı.
21.10.2022

İHH İnsani Yardım Vakfınca kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü’nde bu yıl altıncı kez düzenlenen Zeytin Toplama Şenliği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte, merkezde kalan 25 ülkeden 800 öğrenci, bakımlarını kendilerinin yaptığı 22 dönümlük zeytinlikteki ağaçlardan zeytin topladı. Etkinlikte şiirler okuyan ve oyunlar oynayan öğrenciler, güvercin uçurarak barış mesajı verdi.

1-1.jpg

“25 ülkeden öğrenci katıldı”

İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Gülsatar, yaptığı açıklamada, Türk ve köyde barınan 25 ülkeden öğrencilerin katılımıyla şenliği icra ettiklerini bildirdi.

Gülsatar, şunları söyledi:

"Zeytin nasıl ki köklerini toprağa sarıyorsa bizler de yetiştirmek istediğimiz nesillerle ilgili toprağa sağlam bir şekilde basmak ve onları sağlam bir şekilde yetiştirmek amacıyla bu etkinliği her sene düzenliyoruz. Nasıl ki bu zeytinlerimiz meyveye durduysa kampüsümüzdeki çocuklarımız da bu sene mezun oldular. Neredeyse mezunlarımızın tamamı ülkemizdeki değişik üniversitelere yerleşti. Mezun ettiğimiz 52 öğrencinin 48'i yerleşmiş oldu. Reyhanlı gibi bir yerde dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizden gelen çocukların okumuş olduğu uluslararası hüviyete sahip bir okul haline geldik.”

1-16.jpg

Etkinliğe Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk ile davetliler katıldı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl bağışçıların destekleriyle Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 4 kıtada faaliyet gerçekleştirdi. Vakıf, dünya genelinde yürütülen faaliyetlerde toplam 3 milyon 308 bin 146 kişiye ulaştı.
21.03.2026
Genç İHH’dan Şam Üniversitesi’nde 1500 kişilik iftar
Genç İHH’dan Şam Üniversitesi’nde 1500 kişilik iftar
Genç İHH tarafından Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Uluslararası Şam Üniversitesi’nde düzenlenen gençlik iftarına 1500 öğrenci katıldı.
18.03.2026
Balkan Türkleri için stratejik dönüşüm: "Artık sadece mirasçı değil, kurucu aktörüz!
Balkan Türkleri için stratejik dönüşüm: "Artık sadece mirasçı değil, kurucu aktörüz!
20 Aralık 2025 tarihinde Üsküp’te gerçekleştirilen 1. Balkan Türk Toplumu Buluşması’nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirge, Balkan Türklerinin duygusal söylemlerden sıyrılarak; hukuk, ekonomi ve siyaset alanlarında "somut ve ölçülebilir" bir gelecek inşasına geçtiğini ilan ediyor.
18.03.2026