İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
800 öğrenci "barış ve kardeşlik" için zeytin topladı
Hatay'da, İHH’ya bağlı Reyhanlı Eğitim Köyü'nde kalan öğrenciler bu yıl 6.’sı düzenlenen Zeytin Toplama Şenliği’nde barış ve kardeşlik için zeytin topladı.
21.10.2022

İHH İnsani Yardım Vakfınca kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü’nde bu yıl altıncı kez düzenlenen Zeytin Toplama Şenliği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte, merkezde kalan 25 ülkeden 800 öğrenci, bakımlarını kendilerinin yaptığı 22 dönümlük zeytinlikteki ağaçlardan zeytin topladı. Etkinlikte şiirler okuyan ve oyunlar oynayan öğrenciler, güvercin uçurarak barış mesajı verdi.

1-1.jpg

“25 ülkeden öğrenci katıldı”

İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Gülsatar, yaptığı açıklamada, Türk ve köyde barınan 25 ülkeden öğrencilerin katılımıyla şenliği icra ettiklerini bildirdi.

Gülsatar, şunları söyledi:

"Zeytin nasıl ki köklerini toprağa sarıyorsa bizler de yetiştirmek istediğimiz nesillerle ilgili toprağa sağlam bir şekilde basmak ve onları sağlam bir şekilde yetiştirmek amacıyla bu etkinliği her sene düzenliyoruz. Nasıl ki bu zeytinlerimiz meyveye durduysa kampüsümüzdeki çocuklarımız da bu sene mezun oldular. Neredeyse mezunlarımızın tamamı ülkemizdeki değişik üniversitelere yerleşti. Mezun ettiğimiz 52 öğrencinin 48'i yerleşmiş oldu. Reyhanlı gibi bir yerde dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizden gelen çocukların okumuş olduğu uluslararası hüviyete sahip bir okul haline geldik.”

1-16.jpg

Etkinliğe Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk ile davetliler katıldı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Burkina Faso'da okul inşa etti
İHH Burkina Faso'da okul inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Burkina Faso'da 2021 yılında inşa edilen Es Seyyid Muhammed Suruci- Seyyid Baba İmam Hatip İlkokulu’nun yanına 4 sınıftan oluşan Çubukçuoğlu Ailesi Ortaokulu inşa edildi.
18.11.2025
Türkiye’den Arakanlı mültecilere yönelik yardımlar devam ediyor
Türkiye’den Arakanlı mültecilere yönelik yardımlar devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Arakanlı Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarındaki insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf, Bangladeş’teki mülteci kampında 350 aileye gıda kumanyası dağıttı.
18.11.2025
İHH Kadın ‘Ailede İyiliği Çoğaltmak’ semineri ve hayır çarşısı düzenledi
İHH Kadın ‘Ailede İyiliği Çoğaltmak’ semineri ve hayır çarşısı düzenledi
İHH İstanbul Kadın Teşkilatı, Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde “Ailede İyiliği Çoğaltmak” temasıyla geniş katılımlı bir program gerçekleştirdi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı etkinlikte, Eğitimci ve Yazar Firuzan Çetin “Ailede İyiliği Çoğaltmak” konulu bir seminer verdi.
14.11.2025