İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
81 ilde uyuşturucu bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı
Genç İHH, bugün Cuma Namazı sonrasında 81 ildeki merkezi camilerde uyuşturucu bağımlılığı içerikli bilgilendirme broşürleri dağıttı.
Türkiye 30.03.2018

Ülkemizde sigara, alkol ve uyuşturucu ile tanışma yaşı giderek düşüyor. 12-17 yaş arası gençlerin risk altında olduğu bir gerçekle karşı karşıyayız. Türkiye’de uyuşturucu kullanımı tehlikeli boyutlarda sessiz ve derinden yayılıyor. Genel uyuşturucu kullanımındaki artış yüzde 17’ye, bonzaide ise yüzde 38’e doğru tırmanmış vaziyette. 

601397363503.jpeg

Türkiye’de uyuşturucu kullanan kişi sayısı 1 milyon 700 bin. 2014 ve 2015 yıllarında 700 bin insanımız uyuşturucu tedavisi gördü. Bugün Türkiye’nin 47 ilinde uyuşturucu madde kullanımı var. Uyuşturucu sebebiyle 26 ilimizde ölüm vakaları gerçekleşiyor. İstanbul’da 39 ilçenin 22’sinde uyuşturucu kullanımı ve buna bağlı sebeplerden ölümler yaşanmaktadır. 

brosur-dagitimi1.jpeg

Bağımlıların yüzde 82’si 20 ile 35 yaş aralığındadır. Son 3 yılda alkol ve uyuşturucu kullanımı sebebiyle hakkında yasal işlem yapılanların yüzde 20’si çocuk… Gençleri zehirleyen sentetik bonzainin, Türkiye’de merdiven altında üretiliyor olması ayrı bir problem.

Genç İHH da Türkiye’de son 4 yılda hızla yayılan uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorununa dikkat çekmek, sivil toplum ve kamu kurumları işbirliğinin arttırılması ve toplumda duyarlılık bilincinin geliştirilmesini hedefleyerek bugün Cuma Namazı sonrasında merkezi camilerde “Çocuklarımızı Zehirliyorlar” başlıklı el broşürleri dağıttı. 81 ilin tamamında yapılan çalışma ile aile duyarlılığının artırılması hedeflendi. 

brosur-dagitimi2.jpeg

Genç İHH daha önce de İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay öncülüğünde “Mahallene ve Okuluna Sahip Çık! Uyuşturucuya Hayır!” başlığı altında 31 ilde uyuşturucu ile mücadele konferansları düzenlemeye başlamıştı.

whatsapp-image-2018-03-30-at-16.37.31.jpeg

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022