İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
81 yetime kardeş oldular
İHH’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine rağbet giderek artıyor.
Türkiye 14.01.2014

Türkiye’nin 81 ilindeki tüm devlet ve özel okullarında uygulanan proje kapsamında İstanbul’un en yoksul ilçelerinden biri olan Sultanbeyli’deki Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde tüm sınıflar birer yetime sponsor oldu.

76 sınıfın bulunduğu okulda yetim kardeş edinen öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de 5 yetim kardeşe sahip çıkarak toplamda 81 yetime kucak açıldı.

İlk kumbaralar 10 Ocak Cuma günü okul bahçesinde düzenlenen programla okul müdürü Ahmet Koç tarafından İHH Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz’a teslim edildi.

Okul müdürü Ahmet Koç, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye sathında bu projeyi yürüten ve destek olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Bu projeyle 81 yetime kucak açan Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, üstlendiği yetim sayısıyla Türkiye’deki bin 500 okul arasında ilk 5’e girdi.

Bu arada proje kapsamında bir yetimin aylık sponsor bedeli 90 TL olmasına rağmen tüm sınıfların aylık 155 TL topladığı öğrenildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024