İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
9 bin 513 öğrenciye eğitim desteği
Suriye’nin çeşitli bölgelerinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 1’i üniversite olmak üzere 13 farklı okulda 9 bin 513 öğrenci eğitim görüyor.
27.05.2024

Suriye’nin İdlib ve Halep illerinin kırsal bölgelerinde İHH İnsani Yardım Yardım Vakfı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 1’i üniversite olmak üzere 13 farklı okulda 9 bin 513 öğrenci eğitim görüyor.

İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetişebilmeleri için eğitim çalışmalarının büyük önem arz ettiğini söyledi.

img_9108.jpg

Öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için yoğun çaba sarf edildiğini belirten Aydın, ‘‘Anaokulu seviyesinden üniversite seviyesine kadar 13 farklı eğitim kurumunu Suriye’deki öğrencilerin hizmetine sunuyoruz. Bu okullarımızda 495 öğretmenimiz, 9 bin 513 öğrenciye eğitim veriyor. Öğrencilerimize kırtasiye, kitap, giyim ve buna benzer birçok alanda da destek oluyoruz.’’ dedi.

img_9111.jpg

Aydın, ‘‘Suriye’nin Azez bölgesindeki Uluslararası Şam Üniversitemiz bugüne kadar 705 mezun verdi. Şu anda 2 bini aşkın öğrencimiz eğitimine devam ediyor. Meslek sahibi olana kadar Suriye’deki çocuklarımızı okul sıralarıyla buluşturmaya devam ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

İHH, 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde eğitim alanında çalışmalar yürütüyor. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska Zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile Suriye'de iki okulun açılışını gerçekleştirdi.
13.06.2024
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Yetim Birimi tarafından, İstanbul’da ikamet eden yetim çocukların katıldığı karne şenliği programı düzenlendi. “Gazze Kardeşlik Şenliği” ismi verilen program, Fatih Mimar Sinan Stadı’nda gerçekleştirildi.
10.06.2024
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Sarmada ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile kaza, saldırı veya sinir sistemi bozuklukları nedeniyle nörolojik hastalık geçiren sivillere uzman desteği sunuluyor.
09.06.2024