İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
90 bine yakın yetim İHH’ya emanet
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2016 yılında hayırseverlerin destekleriyle 16 bin yetimin daha aylık bakımını üstlenerek Türkiye’nin de içinde bulunduğu 54 ülkede 88 bin 976 yetime hamilik yapmaya başladı.
07.02.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, onlarca ülkedeki binlerce yetime sahip çıkmaya devam ediyor. İHH, büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya ve üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya kadar yetimlere daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2016’da çeşitli çalışmalar yürüten İHH, yıl içerisinde 16 bin 279 yetimin daha bakımını üstlendi ve toplamda 88 bin 976 yetime hamilik yapmaya başladı.

11 ülkede 32 yetimhane

2016 yılında 4 yetimhane daha açarak toplamda 11 ülkede 32 yetimhane faaliyete sokan İHH, bu kapsamda da 2 bin 350 yetimi yetimhanelerinde misafir etti. Yetim Dayanışma Günleri (YDG) çalışmaları kapsamında ise 45 ülkede 636 proje gerçekleştirildi ve binlerce yetimin hayata yeniden tutunması sağlandı.

ydg---sri-lanka.jpg

2 milyon öğrenci, 24 bin yetime kardeş

2016/2017 eğitim öğretim döneminde yetim çalışmaları kapsamında "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" projesine devam edildi. Bu kapsamda da 9 bin 831 okul, toplamda 24 bin 196 yetimi Yetim Sponsorluk Sistemi ile destekledi. Projede yaklaşık 1 milyon öğrenci gönüllülük esası ile çalışmalara katıldı.

murat-yilmaz---kenya.jpg

YDG’de 4 yetimhane hizmete girecek

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Yetim Dayanışma Günleri’nde 4 yetimhaneyi daha yetimlerin hizmetine sunacaklarını söyledi. Yılmaz, ilk kez 2011 yılında gerçekleştirdikleri ve geçtiğimiz bahar döneminde altıncısı icra edilen YDG ile 36 ülkede 168 bin 407 yetime ulaşmayı planladıklarını ifade etti. Yılmaz, YDG içerisinde açılması planlanan yetimhaneleri şu şekilde sıraladı:

  • Hatice’tül Kübra Yetimhanesi (Moro)
  • Konya Akıncılar Yetimhanesi (Moro)
  • İyilikhane Yetimhanesi (Bangladeş)
  • Katar RAF & İHH Çocuk Yaşam Merkezi (Türkiye)

Yetimköy açılıyor

900’ü aşkın Suriyeli yetime ev sahipliği yapacak olan ve Hatay Reyhanlı’da inşası devam eden Katar RAF & İHH Çocuk Yaşam Merkezi’nin açılışının da bu yıl içerisinde yapılması planlanıyor. Merkez tamamlandığında büyük yıkımlar yaşatan savaşın yetim bıraktığı çocuklar için kurulmuş olan dünyanın en büyük çocuk yaşam merkezi olacak.

yetimler-istanbulda.jpg

39 yetim İstanbul’da ağırlandı

2016 yılında 13 ülkeden gelen 39 yetim İstanbul’a getirildi ve sponsorları ile tanışma fırsatı buldu. Çeşitli programlarla yetimlerin gönüllerince eğlenmeleri sağlandı ve 15 Ramazan’da Fatih’te 2 bin kişilik bir statta geniş katılımlı bir iftar organizasyonu düzenlendi. İHH’nın girişimleri sonucu İslam İşbirliği Teşkilatı, Ramazan ayının 15. gününü Dünya Yetimler Günü olarak ilan etmişti. 

Hayırseverler, ayda 100 TL vererek bir yetimin bakımını üstlenebiliyor.

ydg---moro.jpg

YETİMLERE DESTEK OLUN

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024