İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara tiyatro oyunu Amasya’da sahnelendi
Amasya İHH ve Özgür-Der Amasya Temsilciliğince düzenlenen “Umudun Adı Mavi” konulu tiyatro gösterimi ve Grup Yürüyüş Konseri Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
06.11.2018

Programa yoğun ilgi ve katılımdan dolayı salonda yer kalmadığından, izleyicilerin birçoğu programı ayakta izlediler. Ağırlıklı gençlerin iştirak ettiği program oldukça coşkulu geçti.

Programa Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Evrensel Hafızlar Derneği, Merzifon Tügva, İlim Yayma Cemiyeti ve Hayrat Vakfı yöneticilerinin yanı sıra Amasya’da faaliyet gösteren STK’larında üye ve gönüllüleri ile çok sayıda öğrenci programa iştirak ettiler. Programa ayrıca Sivas, Samsun, Çorum, Tokat gibi çevre illerden de katılım oldu.

mavi-marmara-oyunu-amasya-3.jpeg

Mavi Marmara ümmete ışık oldu

Program Amasya Büyükağa Kur’an Kursu hafızlarından Ramazan Çoban tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve Meali ile başladı. Açılış konuşmasını ise Amasya Özgür-Der Temsilcisi Özgür Eryiğit yaptı.

Eryiğit konuşmasında bugün yeryüzünde İslam dini adına Rabbimizin razı olacağı yaşanan ne varsa peygamberlerin ve onların kutlu davalarını sürdüren şühedaların gayretlerine borçlu olduğumuzu belirtti. Hayatlarında hakkın şahitliğini yapmaya çalışan peygamberlerin, salihlerin, sıddıkların ve tüm İslam şehitlerinin bu kutlu yürüyüşün neferleri olarak yolumuzu aydınlattıklarını ve onlarla birlikte Özgürlük Filosu Mavi Marmara’nın da bu kutlu davada tarihteki yerini aldığını belirtti.  Sırf Allah rızası için Gazze’deki kardeşlerimiz üzerindeki ambargoyu delmek için yola çıkan ve rotası özgürlük, yükü insani yardım olan Mavi Marmara gemisinin zalim Siyonist İsrail’in saldırıya uğradığını söyleyen Eryiğit, bu saldırı sonunda şehitler verildiğini ve bunun sonucunda Mavi Marmara’nın ümmete ışık olduğunu belirtti.

mavi-marmara-oyunu-amasya-1.jpeg

Mavi Marmara’nın yeni yolcuları hazır

2010 yılında Siyonist İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi’nde yaşanan olaylar “Umudun Adı Mavi” ismiyle Kayseri Genç İHH gönüllülerince oluşturulan “Benzetmek Gibi Olmasın” tiyatro grubu tarafından sahnelendi. Tiyatro sonrasında sahnede “Mavi Marmara’nın Yeni Yolcuları Hazır” yazılı pankart açıldı. Yoğun duygu selinin yaşandığı tiyatro oyununda izleyiciler attıkları sloganlarla Siyonist işgalci İsrail’e büyük tepki gösterdiler.

Programa iştirak eden Mavi Marmara gazileri Hüseyin Mutlu, Selim Özkabakçı, Hüseyin Ladikli ve Selim Sarper Küçük tiyatro gösterimi sonrası sahneye davet edilerek Mavi Marmara ve İsrail zindanlarında yaşadıkları hakkında kısa birer konuşma yaptılar.

Gösterinin ardından insani yardım çalışmalarına verdiği destekten dolayı Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’e İHH Amasya Başkanı Serdal Benli bir plaket taktim ettiler.

Grup Yürüyüş konser verdi

Tiyatro gösteriminin ardından Grup Yürüyüş sahneye davet edildi. Grup Yürüyüş’ün verdiği konserde vahdet ve ümmet temalı ezgi ve marşlar sunuldu.

mavi-marmara-oyunu-amasya-2.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022