İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kayseri’de Suriyeli çocuklar için okul
Kayseri İHH İnsani Yardım Derneğinin gayretleriyle Hasan Ali Karamercan İmam Hatip Ortaokulunda 6-15 yaş arası 16 sınıftan oluşan 690 Suriyeli çocuğun eğitim göreceği okul açıldı.
Suriye, Türkiye 12.04.2014

Suriye deki iç savaştan kaçarak Kayseri’ye gelen Suriyelilere eğitim vermek amacıyla, Suriyeli çocuklar için Suriye müfredatına uygun olarak ilk defa Kayseri’de okul açıldı. Savaş mağduru Suriyeli öğrenciler okula kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Açılışa Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu ve davetliler katıldı.

Eskişehir Bağları Osmanlı mahallesindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Hasan Ali Karamercan İmam Hatip Ortaokulunda Suriyeli öğretmenler tarafından Türkçe, Matematik ve Kuran-ı Kerim dersleri verilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Kayseri İHH İnsani Yardım Derneğince, eğitim gören 650 Suriyeli çocuğa kırtasiye yardımı yapıldı. Açılan okulda yaklaşık 690 Suriyeli öğrenci ve bunun yanı sıra 200 yetişkin Suriyeliye de Türkçe dersi verilecek.



Projeyle ilgili bir bilgi veren Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çamdalı, Kayseri İHH olarak Kayseri’de bulunan yaklaşık 6 bin Suriyeli kardeşimize maddi manevi destek sağladıklarını belirtti.

Bunun dışında eğitim alanında da yardım etme kararı aldıklarını kaydeden Çamdalı, şunları söyledi:
Projelerimizi Kayseri Büyükşehir Belediyesine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze sunduk. Sağ olsunlar kurumlarımızda bu projenin içerisinde olmak istediklerini belirttiler. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’dan Suriyeli mültecilerin çok yoğun olarak kaldıkları mevkii olan Eskişehir Bağları Osmanlı Mahallesinde yarım gün eğitim yapan Hasan Ali Karamercan İmam Hatip Ortaokulunu öğleden sonra bize tahsis etti. Suriyeli kardeşlerimiz arasından da öğretmen olan kişileri seçerek bu projeyi başlattık. Kayseri İHH olarak da bu çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarını giderdik.




 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022