İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Soğuk kış kapıda…
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yeryüzünde yoksulluk, savaş, hastalık ve afetlerden ötürü zorlu kış şartları altında yaşam mücadelesi veren insanlara yönelik yeni bir “Kış Kampanyası” başlatıldı.
Suriye 04.01.2016

Soğuk zordur…

Hele de başını sokacak bir çatın kalmadıysa daha zordur…

Eller ve ayaklar üşür önce…

Küçük bir bedenin varsa çok zorlanırsın…

Kimse yalnızlığın soğuk karanlığında çaresiz kalmasın…

Mülteciler, evsizler, kimsesizler ve muhtaçlar için zor günler başlıyor. Yüz binlerce kişinin sığındığı Suriye mülteci kamplarında gıda sıkıntısı baş gösteriyor. Göç yollarında her gün onlarca Asyalı ve Afrikalı göçmen hayatlarını kaybediyor. Dünyanın her yerinde bebeklerin mamaya, çocukların bota ve monta, çadırlardaki insanların battaniye ve sobaya, ekmek fırınlarının una, hastaların ilaca ihtiyacı var. Kış geliyor… Türkiye'de ve dünyada zor durumda kalan milyonlarca insan onlara uzanacak sıcak bir ele bakıyor. Uzattığınız sıcak elle kış onlar için hiç olmadığı kadar soğuk geçmesin.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yeryüzünde yoksulluk, savaş, hastalık ve afetlerden ötürü zorlu kış şartları altında yaşam mücadelesi veren insanlara yönelik yeni bir “Kış Kampanyası” başlatıldı.

Yeryüzünün dört bir yanında savaş, afet, hastalık ve yoksulluktan dolayı milyonlarca insan yaşam mücadelesi veriyor. Bunun üstüne kış mevsiminin gelmesiyle başlayan soğuk hava, kriz bölgelerinde hayata tutunmaya çalışan insanları çok zor koşullar altında bırakıyor.

Özellikle son 10 yıl içerisinde bölgelerde yaşanan savaş, afet, hastalık ve yoksulluk nedeniyle yüz binlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca dul ve yetim de sahipsiz kaldı. Bu durum geride telafisi mümkün olmayan tahribatlar bıraktı. Yurtlarından kovularak mülteci konumuna düşen milyonlarca insan, derme çatma kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

Barınmadan gıdaya, sağlık ve eğitim sorunlarından psikolojik yardımlara kadar çok sayıda acil ihtiyacı bulunan bu insanların verdiği yaşam mücadelesine şimdi kış soğukları da eklenince hayat onlar için daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor.

Bu nedenle İHH, her kış mevsiminde mülteci ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenlediği Kış Kampanyası'na bu yıl da devam ediyor.

“Fotoğraftaki 6 Eksiği Tamamlayın” sloganıyla start verilen kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardımseverlerin katkılarıyla bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama ve bebek bisküvisinden oluşan 125 TL değerindeki “Acil Kış Yardım Paketi” gönderilecek.

Kış Kampanyasına destek olmak için banka hesap numaralarımızdan veya online bağış yöntemiyle bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca 'KIŞ' yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek 5 TL karşılığında destek olabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için de '0212 631 21 21' numaralı telefona ulaşılabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024