İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Nepalli yetimlere sıcak bir yuva
Nepal’de inşası devam eden Ali Ramazan & Meryem Üstünsoy Yetimhanesi Ramazan ayının sonunda hizmete giriyor.
GüneyAsya, Nepal, Türkiye 10.06.2013

Dünyanın farklı ülkelerinde kurduğu 15 Yetim Eğitim Kompleksi’nde 1000’den fazla çocuğun barınma ihtiyacını ve diğer yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayan İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ayının sonunda 16. yetim eğitim kompleksini hizmete açmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz hafta Nepal’de 100 öğrencinin kalabileceği bir yurt ve 1000 kişinin ibadet edebileceği caminin temel atma törenlerini gerçekleştiren İHH, kısa bir süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan yetim kompleksi ile bölgenin kuzey, güney, doğu ve batısından gelen, ülkedeki Müslüman toplumun farklı renklerini taşıyan yetim çocuklara sıcak bir yuva imkanı sunacak.

Dünyanın çatısı olarak tabir edilen Himalayaların gölgesindeki Nepal’in Hindistan sınırında Britnagar şehri yakınlarındaki Sunsari – Bograha’da inşası büyük bir hızla sürmekte olan Ali Ramazan & Meryem Üstünsoy Yetim Eğitim Kompleksi 15 dönümlük bir alan içerisinde kuruluyor. Bölgenin ilk yetim eğitim kompleksi olma özelliğini taşıyan yerleşkede 100 yetim çocuk barınabilecek ve tüm yaşamsal giderleri üniversite eğitimlerinin sonuna kadar hayırseverlerin destekleriyle karşılanacak. Şu anda dünyanın 42 ülkesinde 30.750 çocuğa destek veren İHH, yıl sonuna kadar 400 Nepalli yetim çocuğa ulaşmayı planlıyor.

30 milyon nüfusa sahip olan Nepal’de Müslümanlar nüfusun yüzde 10’luk kısmını oluşturuyorlar. Hindu nüfusun baskın olduğu ülkede Müslümanlara karşı zaman zaman şiddet olayları gerçekleştiriliyor. Müslüman lider Ferzan Ahmet’in 2011 yılında cami çıkışında şehit edildiği ülkede 3 hafta önce de yine Müslüman liderlerden Sadrul Mia Hak suikasta uğrayarak hayatını kaybetti.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024